Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Är Bioware EAs nästa offer?

Jag tror att de flesta vid det här laget har hört nyheten om att EA har stängt ner Viceral games och ska flytta över deras Star wars spel till en ny studio och bygga om det till en upplevelse som spelare vill komma tillbaka till. Ryktas om att de vill skapa en Destiny konkurrent med Star Wars skin vilket gör mig besviken. Ville ha ett story baserat Star Wars spel med fokus på karaktärer. Men det fick mig att tänka. Har de inte redan en Destiny konkurrent på väg i form av Biowares Anthem? Vad kommer hända med detta? Ska EA konkurrera med sig själva eller kommer EA konkurrera ut Bioware. Vi vet redan att Bioware är lite på EAs onda sida efter Mass Effect Andromeda. Dragon Age Inquistion sålde bra men vet att många inklusive jag blev lätt besvikna på många av valen i speldesingen och detta har EA noterat. Tror det är en stor anledningen varför vi fortfarande inte hört om något nytt Dragon Age spel.

Men vi vet att EA ser bara pengarna. Om ett spel floppar och ett företag inte kan förbättra sig tillräckligt fort för EA så är de borta. Här är en lista på spelen som EA dödat https://imgur.com/gallery/NZalt . Ganska skrämmande lista egentligen. Maxis som jag tror skapade stor del av många användares barndom här med Simcity och The Sims. Pandemic som gjorde de två original Battlefront spelen som spelas än idag tack vare steam. Origin som skapade Ultima och Wing Commander. Några av de två största spel seriena som fanns under tidigt 90-tal till pc. EA visar att de gladeligen stänger ner ikoniska studios och inte låter de få en ny chans. Jag ska ge Microsoft lite cred här. De har verkligen arbetat hårt för att försöka återuppliva Rare.

Men en gemensam faktor är att det inte krävs mycket. Maxis hade problem med två spel. Simcity och Sims 4 som fick lite dåliga säljarsiffror och lite tekniska problem. Det var allt som krävdes. Bioware har redan en strike på sig med Mass Effect Andromeda och jag är tveksam att vi någonsin kommer sett nytt Mass Effect spel vilket gör mig oerhört ledsen. Jag tror seriöst att om Anthem inte säljer bra så ligger de risigt till. Notera det här. Anthem såg ut som ett gigantiskt spel som antagligen har kostat MULTUM. De kommer säkert vilja ha minst 5-7 miljoner spel sålda de första halvåret för att de ens ska räkna det som en okej succé. Kom ihåg de begärde minst 5 miljoner sålda spel för att Dead Space 3 skulle klassas som en succé.

Jag insåg idag att ett av mina absoluta favorit företag ligger risigt till och detta gör mig ledsen. Vad tror ni. Om Anthem floppar ser vi en sån här nyhet om Bioware då?