Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Lemmy Kilmister avliden

Lemmy Kilmister avliden

This post is tagged as: Motörhead, Lemmy Kilmister

Att vara en av rock- och metalvärldens absolut största ikoner, inspirationskällor och kreatörer genom alla tider bör i generaliseringens mått mätta innebära komplicerat pretentiösa agendor, pompa och ståt, fjäder och fjun.

Men så var inte riktigt fallet med Lemmy. Han har inte byggt upp sig själv med hjälp av ritningar från en välplanerad image. Hans legendariska image är uppbyggd efter Lemmy själv.

Efter alla otaliga dokumentärer, intervjuer, live-klipp och artiklar jag under min livstid borrat ner anletet i kan jag, utan att överhuvudtaget känna Mr. Speed, med största självförtroende konstatera att denna människa var en makalöst äkta individ på alla sätt och vis. Enkel, rak och förbluffande ärlig i sin till synes dekadenta existens.

Men Lemmy ville aldrig leva för evigt. Han ville bara leva, på egna villkor, efter egna regler. Man kan tycka att det är hur jävla sorgligt som helst att han snittade en flaska JD om dagen, kedjerökte sina Marlboro från morgon till kväll och levde helt ensam i sin blygsamma lägenhet i änglarnas stad bara för att under sin ledighet gå ner en trappa och stampa rätt in på den lokala puben. Bara för att knappa lite på spelmaskinen.

Hur dekadent det än må låta var Lemmy aldrig blyg med sitt val av livsstil, tvärtom. Han pratade ofta om hur livets oskrivna regler inte tilltalade honom. Det behöver inte vara svårare än så, antar jag. Det i sig förtjänar respekt, hur svårt det må vara för gemene man att greppa.

Och med Kilmisters erkänt brutala livsstil kom även frågor om slutet. Om han nu inte kolade vippen för 40 år sedan, lär han därför överleva oss alla? Någon annan förklaring kan ju inte existera, eller?

Men idag lät Motörhead rapportera det hjärtekrossande och trots allt totalchockerande bekräftandet av Lemmy Kilmisters död. Enligt rapporter möttes frontmannen och basisten 26 december av beskedet att en oerhört aggressiv typ av cancer upptäckts. Han avled tre dagar senare.

Lemmy, du är och kommer alltid förbli musikvärldens totalitära rockstjärna. Du har lämnat efter dig ett tidlöst och fullkomligt odödligt arv av kreationer som dåtidens, nutidens och framtidens aktörer stolt erkänner är anledningen till att de ens plockade upp en bas eller började med musik överhuvudtaget. Det finns ingen snabbare, ingen högre, ingen större. Det kommer aldrig finnas.

Ain't a hope in hell / Nothin' gonna bring us down / The way we fly / Five miles off the ground

HQ