Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Alice Springs, Australien 16/1 2016

Skrivet av Thomas den 16 januari 2016 kl 22:59
This post is tagged as: Australien

FÖR FLER FOTON OCH INLÄGG, BESÖK MIN ANNONSFRIA BLOGG: www.ensammavargen.nu

Adelaide, SA, Australien
Jag vaknade klockan 06:00 och kände mig pigg som en mört. Jag brände mig i solen igår och nacken är värst, men det känns ganska bra ändå idag. Jag ligger kvar i sängen och slösurfar lite, jag vill inte gå upp och packa när killarna ligger och sover. Klockan 07:30 går jag till sist upp och packar ihop mina saker och går till receptionen, jag checkar ut och ber killen i disken att ringa efter en taxi åt mig. Taxin dyker upp och jag ber taxiföraren att köra mig till flygplatsen. Klockan 08:12 är vi framme, taxiresan kostar 23 AUD (138 kr) Jag letar rätt på Qantas incheckningsdisk och checkar-in min resväska på gör-det-själv-datorn. Det är två timmar kvar till planet lyfter så jag går bort till det Subway som ligger precis utanför flygplatsen, jag äter upp och går ut och sätter mig en stund i solen.

Trots att det är så tidigt så värmer solen ordentligt. Sedan går jag tillbaka och letar reda på säkerhetskontrollen, det är knappt någon kö alls och klockan 09:35 går jag igenom säkerhetskontrollen. Klockan 10:45 lyfter vi från Alelaides flygplats.

Alice Springs, NT, Australia
Klockan 11:32 sätter piloten ner planet på Alice Springs flygplats. Jag befinner mig i paradiset, det är tredje gången som jag besöker Alice Springs. Jag går bort till bandet där alla resväskor samlas och jag hittar min rosa Rusta-väska ganska så fort. Jag ser en disk där man kan beställa skjuts till vandrarhemmet, så jag köper en biljett och går ut till den väntande bussen. Precis när jag ska gå ombord hör jag någon ropa mitt namn, det är min vän Christopher som är här för att hämta upp mig. Jag blir alldeles chockad och rörd över hur snäll han är, vi hade snackat tidigare om att han kanske skulle hämta mig. Men utan internet kunde jag inte kontakta honom. Klockan 12:05 åker vi från flygplatsen och vi åker ut från stan och ut till det vandrarhem som jag ska bo på. Jag checkar in och lämnar resväskan på rummet, sen åker vi iväg.

Utanför bilrutan ser jag dom höga bergen som ligger runt stan, men jag blir chockad. Allt är klätt i grönska och inget är sig likt! Christopher förklarar att Alice Springs har fått ett annat klimat, det är inte ofta det är 40-45 grader varmt på somrarna längre. Han förklarar också att det regnar oftare i Alice, jag vet sedan tidigare att det bara regnade cirka tre gånger per år förut. Något har alltså hänt med klimatet i Australien. Taxiföraren som körde mig till flygplatsen i Adelaide i morse berättade samma sak om Adelaide. Det är lite läskigt att få se med egna ögon vad vi gör med vår planet. Vi stannar vid en liten rastplats för att fotografera bergen, överallt växer det högt gräs och träden runtomkring är lika gröna som våra granar.

För två år sedan var här bara öken och röd sand. Men jag måste erkänna att det är vackrare här nu, det var så sterilt och tråkigt sist. Dessutom så har ju alla växtätande djur ett smörgåsbord nu. Det negativa med all grönska att nu blir det värre om det uppstår en skogsbrand. Klockan 13:25 är vi framme vid bensinstationen där Christophers jobbar och det var här som jag lärde känna honom i slutet av 2013. Här satt jag och häckade i 6-10 timmar om dagen för att fotografera road trains. Christopher tankar sin bil och vi åker mot ett ställe som heter Ellery Creek och som ligger 9 mil från Alice Springs. Klockan 15:20 är vi så framme vid Ellery Creek som är en badplats med höga berg intill. Platsen är otroligt vacker, vi tar några foton i värmen och sen åker vi tillbaka hem.

Vi stannar till på ett kebabställe där jag äter en kebab. Klockan är rätt mycket så Christopher skjutsar hem mig. Jag kollar in rummet som har dusch på rummet, det var en överraskning, jag tror aldrig jag har bott på ett vandrarhem med toalett och dusch på rummet. Sen går jag bort till en bensinstation av märket Shell som ligger i närheten av vandrarhemmet, jag köper vatten och en läsk och går hem igen. Jag duschar och sedan bloggar jag en stund. Jag sätter kameran och mobilen på laddning och går och sover.

HQ