Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Bumblebee - En Film Med Hjärtat På Rätt Ställe

Den senaste Transformersfilmen som nyligen hade biopremiär är en frisk fläkt i ett annars bombardiskt blockbusterklimat. Till skillnad från sina föregångare levererar Bumblebee en avskalad actionrulle med flera humoristiska ögonblick som målar upp en fin vänskapshistoria mellan människa och maskin. Blandningen berör tittaren, men tyvärr blir avskalningen också en förbannelse då filmen lämnar tittaren något omättad. Filmens antiklimax upplevdes som undermåligt, och antagonisterna kommer inte att hamna på någon minnestavla.

Bumblebees plats i kronologin är något förvirrande; det kan diskuteras huruvida filmen är en spin-off eller en faktiskt prequel - förmodligen lämnas dörrar öppna för att eventuellt kunna sammanfoga alla delar om önskan skulle finnas. Handlingen liknar den första delen av Michael Bay's Transformersfilmer; första kontakt mellan dessa raser äger rum och konsekvensen blir föga förvånande beväpnad konflikt. Bumblebee är inte på något sätt revolutionerande i sitt berättande eller berättelse; vilket skapar en viss anonymitet. Den kommer troligtvis att glömmas bort bland alla actionfilmer som släpps på löpande band.

Trots en standardiserad storyformula, ointressanta antagonister och svag final brinner vänskapen mellan huvudkaraktären och Bumblebee starkt genom hela filmen. Det är en fin berättelse som berör och bjuder på mer hjärta än alla tidigare Transformersinstallationer tillsammans. Den förtjusande designen av robotarna doftar retro långa vägar och kommer troligtvis att tilltala de mest hängivna fansen. De tydligare dragen som medförs av detta bidrar också till tydligare robotstrider, där Bumbleebee bjuder på flera schysta moves som får ögonen att hektiskt följa med. Slutklämmen och rekommendationen är att se filmen, men att inte förvänta sig ett matinéäventyr ala Infinity War eftersom man då riskerar att bli kraftigt besviken. Älskar du Transformers men avskyr Bay's tolkningar bör du definitivt se denna.

Facebook
TwitterReddit