Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Dagens dilemma - Platinumgrind eller gå vidare?

Dagens dilemma - Platinumgrind eller gå vidare?

Skrivet av Vahlstrom den 6 september 2018 kl 16:41
This post is tagged as: Final Fantasy, World of Final Fantasy, Playstation 4, Playstation, Platinum, Digimon, Playstation Plus

Platinumtrofén i World of Final Fantasy är nära, men ändå tillräckligt långt bort för att ta en massa timmar. Ska jag kämpa vidare eller äntligen spela nåt annat i min stora backlog?

Jag vet inte om jag anser mig vara en så kallad "trophy hunter", vilket är någon som försöker få så många platinumtroféer som möjligt på Playstation 3 och 4. Jag har för tillfället 21 och visst har jag spelat spel bara för att få platinum. Jag har däremot aldrig köpt ett spel bara av den anledningen. Många av dem är gratisspel från Playstation Plus, som Color Guardians, Day of the Tentacle: Remastered och Stories: The Path of Destinies.

Nu har jag kommit till ett vägskäl. Jag har 80% av troféerna i World of Final Fantasy, ett charmigt och roligt spel, och har klarat hela storyn och spöat alla bossar. "Varvat" som man sa när jag var yngre. Det enda som finns att göra är en väldigt lång grind för att få platinumtrofén. Visst, jag har kämpat och slitit i många timmar i andra spel efter att ha "varvat" det, Digimon: Cyber Sleuth till exempel, men det här är nåt helt annat.

Jag har en backlog som är helt enorm och skulle gärna påbörja alla de där spelen jag har laddat ner från Playstation Store, men jag vill också ha min platinum i World of Final Fantasy. Jag är nära, men ack så långt bort. Det saknas till exempel en trofé för ett minigame som är 100% turbaserat, att låsa upp alla egenskaper för 100 olika karaktärer (tror jag har 7 eller 8) och att hitta alla kistor i spelet. Det finns tyvärr ingenting i spelet som visar hur många kistor du har hittat, hur många som finns kvar eller var de finns. Jag har missat någon, någonstans, men har jag tid att gå igenom varje ställe en gång till för att leta?

Det är svårt med troféer. Egentligen är det någonting som inte har någon betydelse, en fin siffra som nästan ingen annan någonsin kommer att se. Men å andra sidan känns det ju så bra när man hör det där plinget och meddelandet kommer upp som säger att du har lyckats med något som inte många andra gjort.

Det stora platinumdilemmat!

HQ