Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

JRPG-snack #9 - Falcom firar 40 år med flera nya spel

Skrivet av Vahlstrom den 14 november 2020 kl 17:03
This post is tagged as: Falcom, Ys, Legend of Heroes, Xanadu, Capcom, Persona, Story of Seasons

JRPG-snack #9 - Falcom firar 40 år med flera nya spel

Nästa år firar den japanska studion Nihon Falcom 40 år (i mars för att vara exakt). Detta är en av de mest framträdande och inflytelserika utvecklarna av japanska rollspel. De ligger bakom spelserier som Ys, The Legend of Heroes och Xanadu. Denna födelsedag ska så klart firas och i deras senaste finansiella rapport skriver de att de kommer "släppa flera titlar" till konsoler inklusive nästa del i The Legend of Heroes-serien. En serie som nu sålt över fem miljoner exemplar. Jag ser fram emot vad Falcom kommer att bjuda på.

Övriga JRPG-nyheter

Sega vill släppa fler remasters och remakes av Atlus-spel
PC-porten av Persona 4 Golden blev en större framgång än vad Sega hade räknat med och det är en av anledningarna till att de nu vill släppa fler Atlus-spel. Segas president och VD Haruki Satomi säger att "vi hoppas kunna släppa Atlus titlar på olika plattformar, oavsett om det är som en direktport eller i form av remasters eller remakes".

Nya försäljningssiffror från Capcom - Monster Hunter World har nått 16,4 miljoner exemplar
Capcom delar då och då sina försäljningssiffror med spel de kallar "platinumtitlar". Detta är spel som har sålt över en miljon exemplar. I den senaste uppdateringen ser vi att Monster Hunter World har sålt 16,4 miljoner exemplar (300 000 sedan juni) och Monster Hunter World: Iceborne sålt 6,6 miljoner exemplar (800 000 sedan juni). Det finns för övrigt en hel drös av spel från denna serie i listan som är 102 spel lång.

Ny trailer visar upp gameplay för Story of Seasons: Pioneers of Olive Town
I oktober utannonserades det att Story of Seasons: Pioneers of Olive Town är på väg till Switch. Den 25:e februari 2021 släpps det i Japan och den 23:e mars i Europa. Om du är sugen på att kolla in en trailer med gameplay kan du göra det i DENNA Youtube-video.

HQ