Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Myrmannen 2

This post is tagged as: Ant-Man, MCU, Film, Recension

Jag såg Ant-Man and the Wasp i fredags, men det blir först nu som jag skriver om filmen. Den översteg mina förväntningar rätt rejält. Film nummer ett är en 3/5 för mig, och jag hade väl tänkt mig något liknande även denna gång. Det här var dock non-stop underhållning, med snygg action, och fruktansvärt många lyckade skämt.

Till att börja med så var skådespeleriet grymt, från alla parter. Paul Rudd gör en fortsatt fantastiskt jobb som Scott Lang, och Evangeline Lilly lyckas med Hope van Dyne. Michael Douglas är enastående, Hannah John-Kamen och Walton Goggins fungerade bra som antagonister, och Michael Pena stjäl alla scener han är delaktig i. Filmen lyckades överlag med sina karaktärer, och man gillar dem, och hejar på dem. Ghost är dessutom en hyfsat minnesvärd skurk, och rankar bland MCUs bästa, även fast hon inte når upp till de nivåer som Thanos, Loki och Killmonger varit på. När det kommer till Goggins Sonny Burch så är han underhållande, även fast han sällan blir skräckinjagande eller intressant, men det känns som att det är underhållande man siktat på, och det fungerar perfekt.

En annan komponent som gör Ant-Man and the Wasp oerhört lyckad är dess action. Krympningsscenerna är enastående, cch används kreativt för att få till biljakter och slagsmål som ständigt är engagerande. Komiken fungerar som sagt också fruktansvärt väl. Det här är, tillsammans med Thor: Ragnarok, GotG2 och (lite otippat) Infinity War, en av MCUs roligaste filmer, med mer eller mindre konstanta skratt.

På minussidan så är karaktärsutvecklingen kanske inte den starkaste. Även fast karaktärerna är lätta att gilla så utvecklas de inte särskilt mycket. Hank Pym känns i synnerhet som någon som skulle kunna fått mer utveckling. Jag är inte heller helt såld på Hope som karaktär, även fast the Wasp är cool. En del figurer, främst Michelle Pfeiffers Janet, får dessutom alldeles för lite screen-time.

I slutändan är Ant-Man and the Wasp en av MCUs bästa standalone-filmer, och en av de absolut roligaste överlag. Det finns dessutom en grym post-credits-scen under eftertexterna, så filmen är absolut värd att se.

Facebook
TwitterReddit