Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Favoritkaraktärer: Star Wars

This post is tagged as: Star Wars, Kylo Ren, Karaktärer, Topplistor, Film

Jag gjorde en blogg om mina favoritkaraktärer i MCU för ett par veckor sedan, och nu tänkte jag klämma i med uppföljaren: mina favoriter i Star Wars universum. Varning: detta kommer bli en oerhört oortodox lista, iochmed att alla Star Wars-fans som ser denna kommer undra om jag är riktigt klok. Det undrar jag med ibland. Hursomhelst, några honorable mentions:

(Hela listan kan innehålla SPOILERS för samtliga live-action filmer, plus Star Wars: Rebels):

*Cassian Andor
Jag gillar verkligen den här snubben. Han introducerades i Rogue One, en film som fick kritik för sina karaktärer. Jag tycker ändå att Cassian är en grym karaktär av ett slag som sällan skådats i Star Wars. En rebell som är villig att bete sig omoraliskt, ljuga och mörda, för att nå sina mål. Cassian Andor representerar en skitigare, gråare bild av en rebell, och gör därmed hela organisationen mer komplex.

*Obi-Wan Kenobi
Nu syftar jag på unga Obi-Wan, och inte gamle Ben, som är en riktig tråkmåns (det är inte Alec Guiness fel, han gjorde sitt bästa). Men prequel Obi-Wan är riktigt skoj. Han är rapp i käften, han är cool, och han har hjärta. Men känner med honom, och är hyfsat engagerad i filmen när han är med. Han är en fantastisk jedi, och lyfter prequel-filmerna med sina sekvenser.

*Han Solo
Han Solo har det mesta. Han är charmig, cool, intressant och någon de flesta Star Wars-fans beundrar. Han är en fantastisk pilot, och ligger bakom många av originaltrilogins mest ikoniska ögonblick. Det finns även få Star Wars karaktärer som gått igenom samma resa som Han har. Från en smugglare som bryr sig mer om sig själv än om någon annan, till en legend över hela galaxen, som dödas av sin egen son. Solo är helt enkelt en grym karaktär.

Och nu, själva listan:

5. Tobias Beckett
Det är här det börjar bli knasigt för många, skulle jag tro. Men Beckett (Woody Harrelsons karaktär i Solo) är någon jag blev väldigt fäst vid. Varje ögonblick som han snurrade sina pistoler var härligt, och hans uppgivenhet inför det mesta, och villighet att gå till vilka längder som helst för att säkra sin egen överlevnad och framgång, var fascinerande. Han bryr sig om folk, men samtidigt har han varit kriminell så länge att han blivit villig att döda och förråda alla för att nå sina mål. Att hans mål sedan var att lära sig spela musik på sin hemplanet var relaterbart och ganska vackert. Beckett var verkligen en greppande karaktär.

4. Poe Dameron
Poe är på många sätt Disneys nye Han Solo. Han är en kaxig pilot med charm. Allt det är såklart kul, och likaså det faktum att han ger intryck av att vara en go gubbe som man kan hänga med. Han har dessutom ett av TLJs bästa arcs, då han går från soldat vars enda lösning på problem är att spränga dem, till ledare som inser att hoppet aldrig är ute, även fast man kanske inte kan se det hela tiden.

3. Sabine Wren
Sabine är även hon en, på många vis unik figur när det kommer till Star Wars karaktärer. Hon är som en mix mellan Boba Fett, Han Solo och en graffittiartist. Jag gillar att hon konstant ändrar färg på sin rustning och sitt hår, och likaså att hon, med blasters, jetpack, Darksaber, bomber, sköldar och någon slags elektrisk lina, har fler gadgets än Batman. Dessutom fick hennes karaktär mer djup när det avslöjades att hon låg bakom ett vapen som Imperiet använde för att utplåna hennes eget folk.

2. Thrawn
Jag älskar Thrawn. Han är kolugn, kall som is, beräknande och taktisk. Hans användning av konst och kultur för att vinna strider är briljant, och hans förmåga att förstå sina fiender är fascinerande. Han är en briljant taktiker, och en skicklig krigare, och skiner i både Rebels och de numera icke-canon böckerna av Timothy Zahn. Thrawn är lätt en av de mest kompetenta och mäktiga skurkar som Star Wars har, och jag hoppas att Disney fortsätter använda honom, även nu när Rebels är över.

1. Kylo Ren
Kylo Ren är briljant. En av de mest komplexa och intressanta figurer jag upplevt, någonsin, och den bästa karaktären i Star Wars. Många håller inte med, och tycker att han är för mesig, eller att han påminner om en arg tonåring. Men det är precis där Kylo Rens briljans ligger. Här har vi en skurk som går runt i en mask för att efterlikna Vader, en mycket mer skrämmande figur. En skurk som får arga utbrott, under vilka han slår omkring sig med ljussabeln likt en galen schimpans. En skurk som ständigt åker på pisk och blir förudmjukad, och tack vare det, ständigt rör sig mer och mer mot mörkret. Kylo visar vad för höga förväntningar, för lite kärlek, och oerhört dåligt självförtroende kan göra med människor. Och jag tror att det faktum att Kylo Ren är så svag gör honom mycket farligare än Vader. För Vader kände aldrig ett driv att gå mot mörkret för sin egen skull. Men för Kylo Ren så finns det ingen annan väg att vinna respekt eller styrka än genom ondska. Och därför kommer han aldrig gå att omvända. Och därför är han även en oerhört fascinerande, och oerhört tragisk karaktär.

Facebook
TwitterReddit