Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Ljud och Bild V.2

Ljud och Bild V.2

This post is tagged as: hemmabio, stereo, oled, kef, högtalare, ljud och bild

För några år sedan la jag upp en blogg där jag skrev om min ljud och bild setup i vardagsrummet. Sedan dess har jag flyttat och hunnit köpa på mig lite andra prylar etc... Nu har jag äntligen landat med en större TV och ett ljud jag är ännu mer nöjd med.

TV så blev det tillslut en OLED och ingen mindre än 65" C9 från LG. Jag är riktigt nöjd med bildkvaliten och alla funktioner samt prestandan när det kommer till TV spel (jag kör på PS4 pro).
Det enda negativa är rörelsehanteringen i 24p (23,976Hz). Då blir det lite hackigt jämfört med min gamla Pioneer Kuro plasma som flöt på silkeslent. Men jag har vant mig nu och allt annat är så mycket bättre så jag är hur nöjd som helst.

När det kommer till ljud så blev det återigen högtalare från KEF och deras R serie men nu den nya versionen som heter KEF R5. Älskar valnöts finishen och dessutom är högtalarskydden riktigt snygga. Dom låter även riktigt bra, balanserad och neutral ton och går långt ner i basen för att vara relativt små golvhögtalare.

Förstärkare till dessa kör jag mina Hypex klass D slutsteg samt en Minidsp 2x4HD som försteg. Denna lilla processor är riktigt bra. Med den kan jag justera frekvenser och allt möjligt för att få till ljudet så bra det bara går i ett vardagsrum.

HQ