Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
CRONENBERG OCH LYNCH

CRONENBERG OCH LYNCH

Skrivet av hadjy den 4 maj 2018 kl 17:57

Ända sen jag var så pass gammal att jag började fundera kring själva skapelseprocessen när det kommer till film så har jag önskat att Cronenberg och Lynch skulle göra en film ihop.

Vi har nämligen två stycken David som är extremt flippade och extravaganta karaktärer, David Cronenberg och David Lynch.
Cronenberg är den köttiga och sexfixerade av dom två med ofta riktigt sjuka idéer. Men när han gör "vanlig film" så blir det undantagslöst riktigt bra. Eastern Promises och A History Of Violence är två riktigt, riktigt bra filmer.
Dock verkar han föredra köttpistoler som skjuter tänder och varelser som bor under kyrkogårdar.

Lynch gör inte vanliga filmer. Han är nämligen galen på riktigt. När Cronenberg ofta satsar på kött, sex, chock och så vridna grejer att man baxnar så är Lynch i princip helt fokuserad på det psykiska och psykotiska.
Det är oftast tveksamt om han ens förstår sina filmer själv. Jag betvivlar det. Istället är jag övertygad om att han trollar publiken och har egentligen ingen story utan vill att vi i biostolarna ska bilda oss vår egen uppfattning. Beundransvärt i så fall.

Så hur skulle det bli om dessa två herrar gjorde film ihop? Jag tror att hela filmvärlden, själva industrin, skulle stanna upp av skräckblandad förtjusning. Det kan gå hur som helst.
Antingen skulle vi inte förstå ett jota, plus att hela kalaset hade blivit totalförbjudet, eller så skulle det vara det bästa vi någonsin sett. Kanske deras respektive galenskaper skulle ta ut varandra så att allt blev normalt?

I vilket fall så är det en intressant tanke.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus