Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
ULTRA HD ÄR BLUFF

ULTRA HD ÄR BLUFF

Skrivet av hadjy den 28 juli 2018 kl 09:37

Egentligen hade jag tänkt vara dryg och köra ett blindtest där ni fick gissa på vilken av ovanstående bilder som var 4K men jag orkar inte. Bilden överst är Oblivion på blu ray och bilden underst är exakt samma film på 4K. Bägge körs via Xbox One X med HDR i full blom. Jag ber om ursäkt för att jag inte satt exakt på samma millimeter när jag tog bilderna igår.
För övrigt skalas väl kvalitén ner här men ni fattar nog ändå. Det går knappt att se skillnad.

Vinsten med hoppet från blu ray till 4K är ungefär samma som när man gick från laserdisc till dvd, alltså i princip ingenting.
Förvänta er inte samma haktappande effekt som när ni såg blu ray första gången efter att ha knarkat dvd i några år.

Vad som ÄR bättre är ljudet då i princip alla 4K-filmer har atmos och överlag en bättre ljudbild men motiverar det att du ska köpa en film för 299 kronor och uppåt istället för 99 kronor?
Inte i min bok.

Så varför då köpa en teve och ny förstärkare för massvis av pengar? Jo, det är här vår lilla hobby tar täten! Det är nämligen så att vinsten med att spela tevespel i 4K är vad som verkligen ger detta format existensberättigande. Här snackar vi skillnad mellan vanlig HD och 4K! Alla som har PS4 Pro, Xbox One X och lämplig rigg att köra det på vet vad jag menar. Det är underbart!

Så går du i tankar om uppgradering så tycker jag att du ska göra det precis som jag gjorde för ett par veckor sen. Men förvänta dig inga mirakel när det gäller filmerna. Miraklen kommer med spelen.

För övrigt avråder jag alla från att röka kattgräs. Jag rullade en joint igår och ägnade hela kvällen åt att springa runt på alla fyra och jama samt sitta och skita ute i rabatten. Akta er!

Peace out!

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus