Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Min nya surfplatta - Acer Aspire Switch 10

Min nya surfplatta - Acer Aspire Switch 10

Skrivet av ifongard den 13 september 2014 kl 14:15
This post is tagged as: surfplatta, Windows, Acer

Har sedan en tid tillbaka funderat på att skaffa en surfplatta med Windows. Anledningen till Windows är de större möjligheterna att göra annat än surfa, spela och titta på film, även om jag kommer göra det också så klart. Dessutom ville jag ha en modell med tangentbord som man kan koppla på.

Jag har kollat en del på Surface modellerna men tycker Pro varianterna varit lite väl dyra. Asus släppte sin Transformer Book T100 som jag blev lite sugen på att skaffa och sen släppte Acer Aspire Switch 10 som är väldigt liknande T100 och till slut föll alltså valet på Switch 10.

Fick hem plattan i onsdag så jag har inte hunnit använda den så mycket än men känner mig väldigt nöjd än så länge, här kommer lite av de första intrycken.

Tangentborden är ju i minsta laget men fungerar ändå bra att skriva på. Surfplattan sitter bra fast på tangentbordsdelen men eftersom det är mer tyngt in surfplattan än tangentbordet så blir tyngdpunkten lite väl högt upp.

Skärmen är bra trots att upplösningen inte är den högsta. Storleken känns på gränsen till för liten för skrivbordsläget vilket gör att jag funderar på vitsen med 8-tumsplattor med Windows.

Batteritiden är väl inte den bästa, det sitter ett mindre batteri i jämfört med T100, men det fungerar ändå bra för mig då jag mest använder den på bussen till och från jobbet och har möjlighet att ladda den under dagen.

Det kommer kanske lite mera intryck och omdömen om surfplattan när jag använt den lite mer.

HQ