Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Besviken på Nintendos E3

Besviken på Nintendos E3

Skrivet av jimbuktu den 13 juni 2018 kl 18:41

Ja, E3 håller fortfarande på men än så länge känner jag en stor besvikelse.

E3 brukar, som så för många andra, vara en av årets höjdpunkter. Tyvärr har jag inte följt nyhetsflödet och presentationerna i den utsträckning jag brukar. Jag har skumläst om lite nyheter här och där (eller självklart till 100% hos Gamereactor) och tittat på Nintendos presentation, deras presentation missar jag aldrig. Däremot har jag tidigare år nästan alltid följt allas presentationer och kontinuerligt uppdaterat mig om nyheter.

Tyvärr blev jag väldigt besviken på Nintendos presentation i år. Visst, de visade bland annat Smash och Mario Party och dessa såg ju festliga ut. Men det var inte dessa spel jag suktade efter. Jag ville se gameplay på Metroid Prime 4, jag ville se Pikmin 4 som enligt Miyamoto har varit nästan klart sedan 2015 och jag ville se minst ett nytt stort spel från Nintendo med "nytt tema".

Jag undrar vad Nintendo pysslar med just nu. Lägger de allt ansvar på indieutvecklarna att utveckla mjukvara? Varför pumpar de inte ut spel själva? Det enda spelen av värde de själva levererat är Breath of the Wild och Odyssey (möjligtvis även Arms och Splatoon 2 men dessa har jag inte spelat så kan inte uttala mig om kvaliteten). Deras övriga spel är antingen remakes (Mario Kart 8 och Captain Toad) eller trams (1-2-switch och Labo). Vi har alltså fått 2 spel från Nintendo om man ska vara lite elak.

Tacka vet jag Gamecubes glansdagar. Om vi jämför de första 15 månaderna mellan konsolerna så släppte man följande godbitar till Gamecube:: Luigi's Mansion, Waverace, Pikmin, Super Smash Bros. Melee, Animal Crossing, Super Mario Sunshine, Star Fox Adventures, Mario Party 4, Metroid Prime, The Legend of Zelda: The Wind Waker. Ta ett djupt andetag, rensa tankarna och gå igenom listan igen. Jag förstår inte, det är sådan otrolig skillnad om man jämför Switch och GC.

Vad tycker ni om denna jämförelse och framförallt vad tycker ni om Nintendos E3 2018 hittills?

Facebook
TwitterReddit