Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Kommer få nytt jobb

Kommer få nytt jobb

Skrivet av jimbuktu den 30 april 2015 kl 17:00
This post is tagged as: Arbete, intervju, jobb

Jag har under en period nu sökt nya jobb. Dock vill jag inte påstå att det har varit något intensivt letande eftersom jag varit rätt så kräsen. Det första kriteriet är nämligen att jag vill ha ett jobb närmare hemmet för att slippa restid bland annat. Det andra kravet är att jag vill ha likvärdiga arbetsuppgifter som jag har idag då jag vill utvecklas mer och ser att det finns mer potential.

Min första intervju när jag väl hade bestämt mig att söka nytt var i höstas, däremot slutade det inget bra då de ångrade sig angående tjänsten och drog in den och valde att inte anställa någon. Tur var väl det för nu i efterhand så gick det ju så mycket bättre.

Sedan var jag på en intervju i mars och detta företag var lite av en favorit, då jag haft ögonen på dem i 1-2 år. Har väntat på rätt tillfälle och haft ögonen öppna efter nya annonser hos dem. Vet inte varför jag aldrig gjort en spontanansökan, men troligtvis har jag känt att jag velat vänta tills de kommit till en expansiv fas och nu gavs det tillfälle.

Däremot tog det lång tid efter att jag fick svar efter första intervjun, de hade lovat att höra av sig veckan efter. Nu i efterhand fick jag veta att sjukdom och semester kom i mellan och därför det tog sådan tid.

Hur som helst så hade jag tappat hoppet lite efter de 4 veckorna som gick. Jag hade fått tid hos en tredje arbetsgivare och som jag gått på. Denna arbetsgivare är mycket stora i Sverige och har även mycket höga tankar om dem. Efter intervjun med dem som för övrigt gick mycket bra (mycket imponerad av deras rekryterare som var saklig, ödmjuk och skicklig) så fick jag snabbt svar om att de ville ha mig till en andra intervju. Denna intervju skulle vara mer teknisk lagd och fokus på min kompetens och liknande.

Efter att vi bestämt tid för andra intervjun ringde jag upp de som jag hade haft intervju hos i mars, fick inget svar... Så jag skickade ett sms då jag haft lite kontakt via chefen/rekryteraren den vägen. Senare på eftermiddagen ringde personen upp och sa kort och koncist att "de vill ha mig". Jag blev tagen på sängen då de varken ringt referenser eller att jag varit på en andra intervju. Troligtvis blev de mycket stressade av att jag sagt att den tredje arbetsgivaren var intresserade av mig.

Det blev lite konstig stämning då jag satt på tåget hem från jobbet och diskussionen om löneanspråk dök upp och lite övriga villkor. Så vi diskuterade detta (hoppas ingen tjuvlyssnade på tåget :p) så han kunde påbörja kontraktet tills jag skulle komma förbi två dagar senare och skriva på.

Så blev det med den saken, kontraktet skrevs på och jag sa upp mig hos min nuvarande arbetsgivare.

Det känns mycket bra eftersom jag kommer spara 2h restid varje dag, jag slipper pröjsa dyra pengar för tåg/busskort, högre lön, bättre förmåner och mer spännande arbetsuppgifter förhoppningsvis.

Om ca. 2 månader börjar jag där.

Vad har ni för erfarenheter av arbetsintervjuer, byte av jobb och liknande saker?

HQ