Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Någon som har erfarenhet med Game Maker-programmen?

Skrivet av jonte91n den 11 augusti 2014 kl 18:18
This post is tagged as: Fråga till GR, Spelskapande

Bortsett från några moddar till Oblivion så har jag inte pysslat med något annat än att spela spel. Men jag är samtidigt lite småsugen på att sätta igång några små mysiga spelprojekt som jag kan ägna all min lediga tid på. Det är inte tänkt att vara något raffinerande eller ens i 3D.

Men eftersom jag saknar både kunskap och begåvning när det kommer till programmering så kollar jag runt efter lite alternativ. Game Maker tycks vara ganska populärt och folk tycks göra snygga saker med det så jag är helt enkelt lite nyfiken på om det är någon här som har erfarenheter med det programmet eller liknande? Hur har det fungerat och vad finns det för begränsningar?

Jag vill främst göra ett litet 2D Indiana Jones-spel i samma stil som Link to the Past. Med fokus på utforskande och pussel. Är det något som är möjligt i Game Maker? Har även funderingar på plattformsspel och point&click. Allt i 2D som sagt.

I framtiden har jag för avsikt att läsa mer om programmering via universitetet och så men tills dess kanske detta är ett alternativ?

HQ