Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Ett alternativt ställe att leta intelligent liv på...

Skrivet av jonte91n den 8 mars 2015 kl 18:35
This post is tagged as: Science Fiction, Avgrunden

Rymden är kittlande. Full av möjligheter. En av de mest intressanta möjligheterna är att det finns intelligent liv på andra planeter. Rent statistiskt sett vore det konstigt om det inte fanns. Men sen finns problemet att rymden är ett rätt stort ställe, vilket gör alla konspirationsteorier om att jorden blivit besökt av aliens ytterst osannolikt. Det går att väldigt enkelt se hur populärkultur format bilden av de klassiska utomjordingarna. Och jag tänker lämna rymden med det.

Ett scifi-koncept som jag länge funderat på att göra till en bok/novell är att människan träffar på intelligent liv i.... havet!

Vi känner till extremt,extremt,extremt lite om vad som befinner sig på havets botten, och vill man hitta underliga "utomjordiska" varelser så är det rätt ställe att leta på. Inte bara smådjur heller. Den groteska trollhajen hittade 1985 för första gången, den första hela jättebläckfisken hittades 2003, köttätande koraller hittades 2000 etc etc etc. Så varför envisas vi med att titta uppåt när vi har det vidsträckta outforskade havet framför näsan på oss? Det känns som ett ställe som är enklare att utforska än planeter som är ljusår ifrån oss. Därför gillar jag konceptet till en scifinovell att till och med hitta intelligent liv där. Eller att intelligent liv där nere hittar oss här uppe. Vem det nu är som pallar trycket först (hepp!). Det konceptet känns mer... troligt... än att det första utbytet mellan olika intelligenta arter sker från rymden. Rent spontant kommer jag bara på James Camerons film "The Abyss" som berör den idéen.

Aja. Nå vad tycker ni, är det ett bra koncept för en scifi-berättelse?

Ett alternativt ställe att leta intelligent liv på...

En något udda och "utomjordisk" haj. Ser mer ut som ett fossil ärligt talat.

HQ