Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Om bloggnamn och specialeffekter (Frågor!)

Om bloggnamn och specialeffekter (Frågor!)

Skrivet av jonte91n den 30 oktober 2015 kl 19:27
This post is tagged as: Filmblogg, Fråga till GR, Dinosaurier, Mer tjat om praktiska effekter

Så! Lite nya filmbloggar är på ingång. En salig blandning mellan några av de bästa och sämsta filmerna som någonsin gjorts plus en liten hyllning till en film jag älskar innerligt men som blivit ratad ganska rejält. Men jag behöver ett bra kort catchigt filmbloggsnamn. Är det någon som har ett bra förslag?

Sen en andra fråga!

Jag har under dagen suttit och knarkat behind the scenes dokumentärer på youtube, mestadels om Jurassic Park, eftersom jag har en lätt fascination för specialeffekter. Och dinosaurier (därav min nya bloggbanner). Det är svårt att inte bli tagen av allt arbete som läggs ner på att få dinosaurier att leva igen. De två gigantiska Tyrannosaurusarna, Stegosaurusarna (både vuxen i en bur och ungen ovan), Triceratopsen, Brachiosaurus-huvudet, Velociratpor-kostymerna, Dilophosaurus/Compy-dockorna och min favorit- T-Rex-ungen i Lost World. Jag funderar på om man skulle kunna börja snickra på lite egna lätta animatroniska dinosaurier som en hobby. Ingenting i närheten lika komplicerat (såklart)- men bara för att det är kul. Antagligen extremt småskaligt och tekniskt retarderat. Är lite nyfiken på vart man börjar liksom. Är det någon som har förslag på det? Har för mig att jag gjorde nåt liknande när jag var yngre med hönsnät och tidningspapper. Det kanske är en början... Aja tips välkomna!

Nästa filmblogg blir Phantom Menace, måste bara samla ihop viljan att se den igen.

HQ