Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

The Sims/ponnyspel är inte tjej spel

Så fort det dyker upp ett spel där man ska sköta om djur, människor, som typ ponny spel och the sims så ser man titt och tätt i kommentarerna "detta är ett tjej spel. När ska tjej spelen bli mer manliga som Killzone, God of War och Gears of War" osv... Vad är det som gör the sims/ ponnyspel osv tjej spel? Vad är det som gör Killzone, God of War och Gears of War manliga? Jag har svaret på båda frågarna... INGET. Det finns ingen kille och tjej grej någonstans.


I min högstadieklass så var vi ett gäng både killar och tjejer som läste Gamereactor (visst det var jag som tog tidningen och lånade ut) Och varje gång man på rasterna hade gått och köpt ett spel så frågade tjejerna vilket spel det var och la en kommentar om spelet.


När jag var liten så spelade även jag The Sims serien, 1an är den bästa i serien, och tyckte det var jäkligt bra spel.


Men tyvärr så är det så att reklamen är väldigt könsstereotyp, tjejer ska vara lite lugnare och omhändertagande och killarna ska vara mer en actiontyp.

Det är samma sak inom konsolerna.


Jag har läst lite över allt speciellt i brevlådan på Gamereactor att Kuben är mer för tjejer och ps1-3/xbox-360 är för Killar. Det är precis som jag har skrivit att allt är till för alla.