Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Tekken X Street Fighter - ett evigt väntande

Tekken X Street Fighter - ett evigt väntande

Skrivet av märta den 14 maj 2018 kl 16:44
This post is tagged as: Tekken, Street Fighter, Namco, Capcom

År 2010 utannonserade Capcoms Yoshinoro Ono och Namcos Katsuiro Harada att inte bara ett utan hela TVÅ crossover-spel var i utveckling. Street Fighter X Tekken som skulle följa Capcoms upplägg liknande vad de tidigare hade gjort med Capcom vs SNK/Marvel/Tatsunoko, och ett Tekken X Street Fighter som skulle släppas kort därefter som skulle ta kämparna till den tredje dimensionen. Den största franchisen inom 2D vs den inom 3D. Något som var tänkt att dra ihop fightingfantaster.

Street Fighter X Tekken blev en flopp, fansen hade fått nog utav alla nya och kompliserade mekaniker som gems, pandoras och ett tag-system som nästan alltid drog ut matchera tills tiden tog slut. Men droppen var alla mängder DLC som var fastlåst på varje kopia utav spelet. Detta var nästan samtidigt som Namco släppte Tag Tournament 2 och Soul Calibur V som båda var mycket mer framgångsrika.

Trots teorier utav att TxSF är numera nedlagt/vaporware pga Capcoms misslyckande med SFxT så hävdar Harada att spelet inte är nedlagt och att spelet nästan är färdigt för att visas. Sedan utannonseringen år 2010 så ett hopp till nästa generation skett, två nya Tekken plus spinoffs släppts, Pokken finns till både Wii U och Switch, och två nya Soul Calibur (den ena fortfarande påväg).

Den fjärde Mars 2012 gjorde Tekkens Facebooksida en karaktärsröstning för TxSF där t o m figurer som Sawada från Street Fighter the Movie, Dans farsa Go Hibiki och fåtal från det allra första Street Fighter var med. Namco uttalade att den alla på som toppade den slutgiltiga listan kanske inte skulle dyka upp, men att det snarare var till för att få en bild över hur ett roaster i TxSF skulle kunna se ut.

December 2015 överraskar Namco med att avslöja Akuma i Tekken 7. Detta kan helt klart vara ett tecken på att utvecklingen utav TxSF fortfarande i hemlighet var vid liv. Och att om Akuma kan fungera i Tekken så kan även alla andra SF-figurer göra det.

Nu på mycket senare tid har Harada uttalat att utvecklingen fortfarande ligger på is och att spelet har svårt att få en plats mellan nuvarande titlar som Street Fighter V och Tekken 7. Att spelet helt enkelt får vänta tills alla har spelat klart. Men vem vet, Namco kanske bestämmer sig för att överraska oss spelare under E3. Man kan ju alltid hoppas efter åtta år utav väntan. Fightingspelsvarianten utav Duke Nukem Forever och Half-Life 3.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus