Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Memerecension - Mafia City Ads

Memerecension - Mafia City Ads

Skrivet av märta den 11 januari 2019 kl 17:40
This post is tagged as: Meme, Mafia City

Detta är del två utav min nya bloggserie. Min förra recension var på Big Chungus och kan också läsas ifall du navigerar till mitt förra inlägg.

Dagens meme: Mafia City Ads

Ännu en utav årets första memes är nämligen reklamerna för det skumma Androidspelet Mafia City. Dessa absolut absurda reklamklipp, som man vanligtvis ser för mobilspel, erbjuder massvis med varianter utav skämt. I allt ifrån kreativt redigerade klipp till bilder och även referenser i kommentarsfält som "That's How Mafia Works" och "You'r Free!"

Ett av de vanligaste memesen är t ex jämförelsen mellan en så kallad "Lv. 1 Crook" och en "Lv. 35 Boss", då en karaktär går från en nolla till en framgångsrik på ca 3 sekunder. I originalreklamerna kan man se en sådan förvandling ske när nollan springer till bank, spränger sönder den ("Vadå, trodde du detta var ett rån?") och automatiskt får alla pengar. Sedan spelas en pumpig houselåt för att fira denna succé.

Alla memes har använts lika mycket att skratta med spelet som att skratta åt det. Bland annat så har utvecklarna anklagats för att ha snott bilder från Arkham City till sin appikon och ha använt karaktärsmodeller utav Daniel Craig och figurer från Half-Life 2. But "That's How Mafia Works"!

Småroligt och kreativt meme som kan förnyas och varieras, men långt ifrån odödligt. Kan säkert leva igenom månaden dock. Klarar sig bäst på några nivåer ironi, annars faller memet isär.

Betyg: 5/10
Ironiskt betyg: 7/10

Berätta gärna vad ni tycker och vilket meme jag bör recensera härnäst...

Facebook
TwitterReddit