Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Att döda ett djur

Skrivet av mr_perdy den 8 mars 2012 kl 20:46

Som jag nämnde i tidigare blogg, denna blogg är inte till för känsliga läsare.

Så jag var på väg hem med min polare, låt oss kalla han Rambo Jr. då han ständigt bär med sig en kniv (en friluftsälskande jägare in i märgen), en sen kväll. Plötsligt så dyker ett grått djur upp på vägen och skuttar över asfalten mot skogen på andra sidan. Jag bromsar in, tror och hoppas att jag kommer missa, men djuret tvärvänder på vägen och försvinner under bilen. Ett duns hörs, bilen skuttar, och jag nitar bromspedalen.

Fan, jag har precis dödat ett djur.

Rambo Jr. springer ut ur bilen och sätter igång ficklampan på mobilen. Jag hoppar ut och ser hans rygg i det bleka ljuset gå sakta ifrån mig längst med den kolsvarta vägen. Bakom mig rullar bilen av sig självt. Jag glömde lägga in handbromsen i all ståhej. Efter att jag fått stopp på bilen går jag sakta till Rambo Jr. och i ljuset av hans mobil ser jag en grävling ligga i fosterställning, blod strömmar ut ur dennes lilla nos, kroppen lyfts och sänks i nästan rofyllda andetag. Rambo Jr. drar fram sin kniv och jag känner mig genast lättad att han är med. Med inövad precision sticker han in kniven i djurets gråa päls och den slutar genast röra sig.
I ungefär tio sekunder.

Sedan lyfts huvudet, ur munnen kommer ett kvävt morrande, och i en sekund möter jag det döende djurets blick. Just då inser jag inte vad den blicken kan ha betytt, vad som måste gått igenom djurets hjärna i dess sista stund av livet. Rambo Jr drog snabbt ut kniven och högg den igen, hårt. Ljudet är groteskt, men det kvävda morrandet slutar och grävlingen dör till slut.

Vi funderar på att slänga grävlingen i diket, men det känns inte rättfärdigt på något sätt. Jag berövade djurets liv, jag tänker inte slänga den i vägkanten som någon McDrive påse. I bilen vore det fel att ha kadavret, blod är tydligen svårt att få bort.

En kvart senare glider vår bil in i byn, ur ena rutan sticker det ut en arm, i handen hållandes en död grävling. Den fick ingen begravning, men jag kunde i alla fall lämna över liket, som jag dödat, till kapabla händer.

Att köra på och döda ett djur må inte vara en stor grej för de flesta människor på denna jord, men om en sak är säker så är det att det är en stor grej för mig.

Vila i frid.