Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Stor MMA-helg i helgen.

Skrivet av mrdanny den 16 februari 2019 kl 20:40
This post is tagged as: MMA, UFC, Bellator

Det är verkligen julafton för oss som brinner för MMA i helgen. Inte mindre än 2 Bellator galor, 1 Svensk (Wolf Fight Promotion) gala, toppas med UFC Phoenix där Cain Velasquez gör efterlängtad comeback mot ingen mindre än fysmonstret Francis Ngannou. Inte för att man kan skriva ordet mindre i samma mening som den mannen... Ett intressant Co Main bjuds vi även på i Paul Felder vs. James Vick i en division som är minst sagt intressant. Fighten jag personligen ser mest framemot är Kron Gracies UFC-debut mot Alex Caceres som jag förvisso tycker är väldigt feg matchmakeing något Kron själv klagat på. Jag har väldigt svårt att se Ngannou vinna mot Cain om Cain är i gammalt slag. Ngannou visade mot Stipe att han är fruktansvärt endimensionell som fighter, dessutom är hans cardio inget annat än häpnadsväckande dålig för att vara på denna nivå. Påminner mycket om hur Bob Sapp brukade se ut efter första ronden var slut på den gamla goda tiden i K1, med öppen mun och händerna nere vid midjan. Att han sedan är bedrövlig på marken där Cain är skoningslös och en av de främsta i hela UFC med sin ground and pound gör att jag inte ser hur Cain kan förlora på annat sätt än att han träffas av en haymaker från Ngannou. I Bellator inatt såg vi en gala som var en stor besvikelse. Co Main var som att se färg torka och var sövande tråkig till publikens stora förtret som buade ut bägge fighters som knappt gjorde någonting. Main event var om möjligt än värre, där var fighten över på 15 sek (!!!) efter en parering med familjejuvelerna av Sergei Kharitonov. Fighten slutade således i en No contest.
Inatt hoppas och tror jag på en mycket mer spännande Bellator gala i Bellator 216 där huvudkortet skulle kunna få UFC gröna i ansiktet av avund. Michael Page vs. Paul Daley kan gå exakt hursomhelst, Mirko Cro Cop vs. Roy Nelson är en fight med knockout-garanti som även den kan gå hursomhelst, Cheick Kongo vs. Vitaly Minakov lär även det bli en mycket actionspäckad fight där jag verkligen hoppas på en gammal favorit i Kongo. Även den näst första matchen Yaroslav Amosov vs. Erick Silva kan bli kul, där jag tror Silva drar det längsta strået till slut. Jag tror på en jämn Main event, dock tycker jag att MVP är mer komplett som fighter, han behärskar alla tekniker på en högre nivå än Daley som dock har riktigt bra haka. Tror detta kan gå tiden ut med ett delat domslut. I slutändan tror jag dock MVP står som segrare.

Ska ni kolla någon av galorna i helgen, och hur tippar ni att det går?

HQ