Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
UFC 239. De vinner på Maincard inatt. Analyser och tips.

UFC 239. De vinner på Maincard inatt. Analyser och tips.

Skrivet av mrdanny den 6 juli 2019 kl 20:12
This post is tagged as: UFC 239, Analys, TIPS, MMA

Lovade detta blogg inlägg innan kl 20. Nu ville jag göra en mastig genomkörarexav varje fight, därav förseningen. Hoppas ni kikar in ändå.
Jag tänker inte tjata sönder er med hur bra jag tycker detta huvudkort är mer utan kasta mig direkt på mina tankar och analyser av varje fight på huvudkortet, naturligtvis som vanligt även på vilket sätt, och rond jag tror det blir för er som vill ha tankar kring detta för att kunna tjäna en slant mer på att få högre odds på hur fighten avslutas.

Huvudkortet börjar med figten Diego Sanchez vs Michael Chiesa. Jag ska börja med att säga att jag är svag för Chiesas fightstil, han är en krigare av sällan skådat slag, och har grymma neddragningar och bra slagvolym på marken. Dock är de bästa han slagit Condit och Al Iaquinta, och det var 2013 han slog honom. Dessutom kommer denna fight, hur gärna Chiesa än vill det motsatta, utspela sig mycket stående då Sanchez har mycket bra TDD. Och saker är den att ståendes är Sanchez mångfaldigt bättre än Chiesa som inte har en enda vinst på TKO eller KO. Tror helt enkelt att Sanchez kommer ta detta på att han helt enkelt kommer göra och åstadkomma mer än Chiesa gör. Risken är stor att detta blir galans sömnpiller eftersom jag tror att Sanchez TDD är för bra för att han ska kunna bli hotad. Jag tror att blir det ett avslut är det Sanchez som vinner via ett knä när Chiesa bli desperat att få ned Sanchez och springer på ett knä i tredje ronden, fast tror chansen/risken är betydligt större att Sanchez vinner via DEC.

Andra fighten på huvudkortet är en fight som jag ser fram emot. Luke Rockhold Vs Jan Blachowicz är Lukes intåg i LHW, och han går direkt in som sjätterankad i divisionen vilket såklart kan diskuteras. Fast till fighten nu. Jan har egentligen EN någorlunda imponerande vinst sen år 2017, och den kom ifjol i andra ronden på SUB mot en inte lika imponerande Krylov. Sen vann han mot Jimi Manuwa med, fast den fighten var knappast något att skriva hem och berätta om. Han var helt okej mot Alex, och är bra på att göra motståndaren dålig. Han stod upp två ronder mer än vad jag trodde han skulle göra mot mördarmaskinen Santos, vilket i sig är en jättebedrift och mer än de flesta klarar av. Dock tror jag att Luke som är lika bra på marken som ståendes kommer ha rätt lätt att röra sig runt Jan och träffa honom ur vinklar. Bensparkar kommer göra att Jan har ännu svårare att röra sig i andra ronden, och tror att vi kommer att se ett avslut i slutet på andra ronden. Sen om det blir på TKO eller KO är omöjligt att gissa, fast magkänslan säger KO pga att jag tror Jan kommer vara så pass orörlig då så att Luke rätt lätt kan avsluta honom med en spark. Vinner alltså Luke Rockhold i andra ronden via KO.

Tredje fighten är enligt mig den lättaste fighten att tippa. Så detta går fort att avhandla. Jag säger det direkt: Masvidal är sååå mycket bättre ståendes än Askren än vad Askren är bättre brottare. Det kommer fälla avgörandet. Det Masvidal gjort mot både Cowboy och nu senast mot Till är snudd på sinnessjukt. Till är känd för att vara en av de bästa just ståendes, ändå kunde Masvidal stå och vagga på överkroppen utan att bli träffad en enda gång när till står och matar avslag för glatta livet. Den blick, och den rörelsen Masvidal uppvisade i den fighten ska inte vara möjlig, och avslutet sen... Ja jisses. Askren då? Ja, det är svårare att bedöma honom. Killen är såklart en grym brottare, men man kan ju verkligen inte säga att hans seger mot Lawler var kassaskåpssäker, jag är en av dem som anser att domaren gjorde fel efter att säkert sett sammanlagt 60 min av situationen ur olika vinklar. Vad jag kan säga är att det jag såg mot Lawler gör att jag tror att detta blir en walk in the park för Masvidal. Knock såklart, frågan som är svår är när, första eller andra? Jag sticker ut hakan hör och säger en riktigt snabb KO för Masvidal i rond ett. Kan bli under 1 min. Kom ihåg vem som sa det först...

Galans Co Main event är en riktigt intressant matchning. Suveränen och Champ champen Amanda Nunes Vs Holly Holm kan på pappret se ut som en blivande klassiker. Tyvärr kan det bli som en gammal Tysonmatch för de som suttit uppe till kl halv sex just för denna fight, för här kommer det gå undan tror jag. Amanda är oerhört explosiv de första 2 ronderna på ett sätt Holly ALDRIG tidigare mött. Glöm Cyborg, Amanda är som en Mini-Tyson i jämförelse. Det finns en orsak att Amandas genomsnittliga matchtid är 8:10 min, Hollys är 17:51. Så stor är verkligen skillnaden i explosiviteten dem emellan. Holly står inte andra ronden ut, men tror hon är för seg att bli knockad, för bra haka har hon. Domaren bryter i mitten av andra ronden. Vinnare Amanda Nunes, rond 2 via TKO.

Iiiiits TIIIME! Sorry, var bara tvungen... Nattens Main event behöver ingen närmare presentation. Det är en suverän mot en kille som jag anser vara den mest skrämmande i hela UFC. Glömmer aldrig hur bajsnödig jag var varenda sekund när Jack mötte honom. Jag fick nästan kisa med ögonen i rädsla så fort Santos närmade sig Jack. Strykan Santos besitter i allt han gör känns många gånger helt oöverträffad i hela UFC, möjligen i konkurrens med Ngannou. Hans slag, och hans sparkar gör ont fysiskt att bara titta på, hans Hammerfists på marken lika så, och snabbheten på hans sparkar trots sin storlek är smått galet. Jag vet att de två fighters i LHW som har mest hype just nu är Santos och Walker, kan dock med väldigt stor säkerhet säga att hade Walker och Santos mötts idag, då hade Santos skadat Walker allvarligt. Walker är enormt lovande, men Santos känns som en blivande mästare, inte bara väldigt lovande. Blir då Santos mästare inatt? Jag ska komma till det strax. Santos två största svagheter, särskilt jämfört med Jones är tekniken, och groundgamet. Dock har Santos bra, inte mer, nedtagningsförsvar. 67% i TDD är inte kattskit, vanligast är att en fighter ligger på 55-60% så 67 är helt klar med beröm godkänt. Räcker det mot Jones tänker ni... Ja och nej. Det räcker inte för att inte bli nedtagen, men, och detta är ett kolossalt stort men. Jag kan lova er att om Jones får ned Santos på rygg i säg halfguard så har han aldrig någonsin mött någon som underifrån kan slå så hårt som Santos. På detta sätt har Santos fler gånger än vi kan räkna lyckats få bort många ifrån att komma i mount. Det kommer vara viktigt, för där vill han inte ha Jones. Jones kommer försöka ta detta till marken. Lyckas han med att hålla det på marken största delen på marken vinner han till slut på SUB.

MEN! Här kommer min huvudpoäng. Jag tror Jones blir knockad ikväll! Jones har aldrig mött någon som sparkar och slår så hårt, inte i närheten av så hårt faktiskt. Såvida Jones inte vinner tidigt i första så KOMMER han bli träffad av något nån gång, det blir man alltid. Den stora grejen är att denna gång är denna gång han blir träffad så mycket hårdare om slaget/sparken träffar rent. Det kommer chocka honom, det tar jag gift på. Inte att han verkligen förlorar, men att han kommer bli enormt chockad när den första rena smällen kommer, och den tiondelen han stelnar till är då Santos blir ett odjur. Kolla på Santos alla fighter, han hugger direkt när någon stelnar till. Sen har du divisionens mest hårdslående, hårdsparkande mönster som är allover dig med en slagvolym Jones heller aldrig mött. Santos vinner på KO. Sen är den stora frågan när. Det kan bli exakt närsomhelst, fast redan när fighten blev spikad sa något mig rond 3. Man ska alltid gå på den första känslan. Resultat. Thiago Santos, KO rond 3.

Hoppas ni orkat läsa allt. Jag lovade att gå igenom hela Main card. Säg mig gärna vad ni själva tror.
Min trippel är: Masvidal, Nunes, Santos. Vad är er trippel, byter några bälten ägarextror ni?

HQ