Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
ÄNTLIGEN! UFC är tillbaka. Jag tippar UFC 249.

ÄNTLIGEN! UFC är tillbaka. Jag tippar UFC 249.

Skrivet av mrdanny den 5 maj 2020 kl 20:44
This post is tagged as: Analys, MMA, TIPS, UFC

Har följt UFC i 20 år i år, och har nog aldrig känt mer saknad till en sport som nu när UFC likt alla andra sporter har pausats. Detta säger jag som har A.I.K.-skölden tatuerad över hela vänster bröst. Saknaden till MMA är betydligt större än till fotbollen märkligt nog.

Efter massa strul och hundra bedrövelser så har UFC äntligen fått till en smått sinnesssjuk gala.

Varenda namn på bara Prelims hade kunnat varit Main event på vilken Fight Night som helst.

Farbror Dana har verkligen tagit i från tårna den här gången.

Dock är det huvudkortet jag ska fokusera på här.

Kortet ser ut som följer:
Titelfight i lättvik (interim): #1 Tony Ferguson vs. #4 Justin Gaethje

Titelfight i bantamvikt: (C) Henry Cejudo vs. Dominick Cruz

Tungvikt: #2
 
Francis Ngannou vs. #6 Jairzinho Rozenstruik

Fjädervikt: #7 Jeremy Stephens vs. #9 Calvin Kattar

Tungvikt: Greg Hardy vs. Yorgan De Castro


Huvudkortet startar med en fighter jag verkligen ogillar av orsaker kopplade till Greg Hardys bravader utanför buren.(De som vet, vet)

Trots detta har jag rätt svårt att se en annan utväg mot De Castro än att Hardy söver honom inom 2 ronder. Detta är den minst svårtippade fighten på huvudkortet.

En av de roligaste matchningarna jag sett är den förmodade holmgången emellan Stephens och Kattar, i vad jag tror blir FOTN. Denna fight är smått omöjlig att tippa. Bägge fighters kommer från en varsin förlust senast, och är garanterat revanschsugna. Det jag tror fäller avgörandet här är rutinen från de stora galorna. Detta lär bli ett krig, och då är erfarenheten från liknande omständigheter en stor fördel, där drar Stephens det längre strået. Tippar på en vinst via enhälligt domarbeslut för Stephens. Skulle inte alls bli förvånad om det slutar oavgjort dock. Hade avrtått från spel från denna fight.

Galans nagelbitare har vi kommit till nu. Fysmonstret Ngannou, ställs mot den hypade, hårdslående Rozenstruik. Ojojoj vad det lär smälla här! Går detta förbi första ronden blir jag extremt förvånad.

Jag tycker även denna fight är knepig att tippa. Detta då Francis ibland verkar lämna både huvud och/eller cojones hemma. Om Ngannou använder sin fight-iq denna fight och håller sig på utsidan kommer han rätt bekvämt kunna hålla Rozenstruik borta med vänsterjabben för att vid läge avlossa högern. Ngannou har hela 5 inches fördel i räckvidd vilket är en enorm fördel med någon som besitter hans slagstyrka. Detta fäller avgörandet tror jag. Vinst via knock för Francis Ngannou redan i slutet av rond 1.

Nu till en på förhand märkligt kritiserad matchning. Det är Henry "Tripple C" Cejudo Vs Dominick Cruz.
UFC har kritiserats för att Cruz får en titelfight utan att ens varit rankad, vilket tydligen retat människor som helt missat att det finns ett Mexikanskt öl-virus.

Faktum är att inga andra än Amerikanska fighters tillåts att resa inom USA, vilket gör utbudet rätt litet för UFC. Tycker inte att denna matchning under rådande omständigheter är konstig alls.

Är rätt övertygad om att Henry inte har något alls att vinna på att ta denna fight. Vinner han kommer folk säga, "Såklart du gjorde, killen har inte gått fighter sen 2016". Förlorar han mot Cruz kommer han hånas något enormt pga sin minst sagt diskutabla image. Killen har gett ordet cringe ett ansikte.

Dock vill jag tro att det i dagsläget är klasskillnad på Cejudo och Cruz. Cejudo har en förmåga att sätta in, inte en, inte två, utan tre växlar till när det behövs. Hans fight mot Musse Pi... Förlåt, menar såklart Marlon Moraes, är ibland det sjukaste jag sett i ändring av matchbild. Än sjukare är att det såg ut som Henry bara kunde slå på en knapp för att bli så. Säga vad man vill om Mr Cringe, men detta tyder på ett psyke av stål, och han besitter en enorm volym med sina slag. (Fråga TJ om detta!) Jag tror att detta är över innan tredje ronden slutar. Henry vinner via TKO. Troligen vinner Cruz första ronden, innan Cejudo tar över och skruvar upp tempot.

Dåså... Dags för Main event. Där ser vi planetens kanske just nu bästa MMA-utövare enligt mig, Tony Ferguson möta Justin Gaethje. Tony har otroliga 12(!!!) raka segrar I UFC och har inte förlorat sedan 2012.

Ska villigt erkänna att jag nog är landets minst objektiva när det kommer till denna fight. Avgudar Tonys fightingstil något enormt. Otroligt svårläst, cardio som saknar motstycke, lika bra stående som på marken och mixar det i en härlig, konstig röra. Gaethje däremot har jag haft svårt för. Fattar inte varför han vägrar brottas, han tenderar att gå i telefonkioskfighterfällan alledes för lätt, och han håller hakan väldigt högt och garden lågt, och lämnar luckor stora som berg när han svingar i telefonkiosken. Visst har han blivit något bättre sista 2 fighterna, men jösses, killen har kanske 25% av Fergusons fighting-iq.

Justin har nyligen gått ut och sagt att han satsar på att knocka Tony. Det gör nog Tony glad att höra. Många av Tonys vinster har kommit när Tony attackeras och kontrar med armbågar på insidan. Detta kommer inte helt otippat bli en blodig tillställning. Det kommer fram till tredje rondens början vara jämt, för att sedan mer och mer tas över av Tony.

Kan helt klart se läkaren återigen döma segern till Tony pga skada i början av tredje, fjärde eller femte ronden. Skulle jag sätta en slant på vinstsätt och rond skulle jag tippa antingen Läkarstopp i rondpausen mellan tredje och fjärde ronden till Tony, eller Tony via TKO i rond fyra.

Ser bara att Gaethje har ett enda sätt att vinna på mot Ferguson, medan Ferguson kan vinna på alla sätt mot Gaethje. Justin måste knocka Tony, och är så säker man kan vara på något man inte vet att han inte besitter den förmågan.

Vissa här har skrivit att de inte tror på galan innan dom ser det, men faktum är att i senaste avsnittet av MMA-podden säger man att ESPN försäkrar att det blir av denna gång. Så sluta negga nu och börja tagga istället.
Själv är jag mer taggad än Sonic inför denna gala.

Vad tror ni om huvudkortet?

HQ