Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Alien Isolation uppdrag 16 dörrbuggen!

Alien Isolation uppdrag 16 dörrbuggen!

Jag har spelat rymdskräckisen Alien Isolation i över fyra månader nu, och jag har för det mesta ansett det vara en mycket trevlig(?!) upplevelse. Nära på i samma klass som Dead Space som jag håller som en av mina favoriter i skräckspelsgenren.

Men nu har jag stött på en bugg som gör mig så frustrerad. Det började med att jag i början på uppdrag 16, efter att ha klivit ur en hiss, inte kunde rotera kameran runt min axel. Jag kunde bara gå rakt fram, sidosteppa eller gå bakåt med låst kameraposition. Efter att ha startat om sparfilen några gånger utan att detta ändrades, så lyckades jag komma runt problemet genom att gå in i en garderob, varefter jag klivit ut kunde röra mig som vanligt igen, dvs vrida kameran runt, likt huvudrörelser.
Men ack den glädje som varar, när jag nu kommit fram till slutet av uppdrag 16, kommer jag till en dörr som är omöjlig att öppna! Jag har letat knappar, paneler & dataterminaler, men det är lögn i helvete, så jag gick ut på nätet. Och javisst, visst finns det en bugg!
När man börjar uppdrag 16 så skall man vara på rätt sida dörren annars har något blivit fel, som i mitt fall. För att lösa det måste man spela om hela uppdrag 15, utan att spara helst! Det innebär ju att man inte får dö under hela uppdrag 15, vilket för mig tog cirka 1&1/2-timme att klara och då dog jag ett x antal gånger... Det här kommer bli en av de mest utmanande omspelningar jag har gjort och jag svettas vid bara tanken.

Tyvärr gör detta att spelet faller ett par pinnhål i mina ögon, och det är alltid tråkigt med trasiga, buggiga spel. När dessutom min utgåva av spelet innehöll koder till expansioner vilka hade "bäst-före"-datum (vem kom på datummärkta koder?) och såklart hade mina utgånget datum med ett par månader, ja då blir jag ännu surare på Alien Isolation o dess utvecklare.

Facebook
TwitterReddit