Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

Flash (Tv-Serien) är korkad

Skrivet av psycobat den 15 maj 2015 kl 18:49
This post is tagged as: Flash, Tv-Serie

Jag visste nästan inget om superhjälten Flash förut. Bara att han var ruskigt snabb. Snabbare än blixten. Innan jag började titta på tv-serien (2014) så undrade jag alltid hur skurkarna skulle ha en chans mot honom. Han borde ju vinna varje strid innan det ens börjat, eller hur?

Så hur löser tv-serien det här? Svar: Genom att göra Barry Allen (Flash) mer korkad än folk som stoppar upp träspån i näsan. Och genom att slänga all logik genom fönstret, så att logiken faller ner i en soptunna som välts över och blir uppäten av hemlösa katter. Ingen logik alls alltså.
Visst, många superhjältar trotsar logiken på något sätt, det är okej. Men The Flash är i en klass för sig. Man får stänga av hjärnan helt, för varje avsnitt. Flash får skiten slagen ur sig gång på gång för att han är alldeles för slö. Han står ofta flera sekunder och tittar förvirrat på när skurkarna gör sitt drag mot honom.

Jag tar mig för pannan (facepalm) t.ex. varje gång skurken Snart kommer fram. Han har fått tag på ett vapen som har designats för att stoppa Flash. Hur gör vapnet det då? Jo hör och häpna, (trumvirvel)... vapnet kan skjuta is! Hur det egentligen är tänkt att stoppa Flash till skillnad från andra vapen nämns inte.
I ett avsnitt springer Flash genom hela staden för att hitta en bomb. I ett annat flyr skurkarna genom att springa bort från hans synhåll. Flash har då tydligen tappat spåret, han har ingen aning om vart de befinner sig.

Seriöst, varje gång någon får in ett slag på Flash, så är det på det dummaste sättet man kan tänka sig. Green Arrow får in några slag på Flash, trots att enligt Flash så står Arrow bokstavligt talat still när han slåss mot honom. Huh? Sen har vi mördarbina, som Flash tydligen inte kan springa ifrån. Eller byggnaden som brinner med människor i, där Flash egentligen utan problem borde kunna få ut alla med sin snabbhet.

Men vad kan man förvänta sig från en tv-serie, där någon kan bli kidnappad och under en dag tvingas bygga supervapen åt skurkar och lägger även till ett vapen som skjuter guld, för varför inte, inget känns vettigt ändå vid det här laget. Eller får jag också nämna när Flash springer ifrån en atombomb, för att en viss person sprängdes och blev till två helt påklädda personer. Sen är det också konstigt att dessa metahumans (människor med krafter) är till 99,8% psykopatiska mördare. Vet inte ifall serien någonsin förklarade det.

Mitt intresse för karaktären har i alla fall minskat kraftigt. Som någon som inte följer Flash utanför tv-serien så undrar jag, hur hanteras det vanligtvis att han är så himla overpowered egentligen? För den här tv-serien tar ingen hänsyn alls till logik, eller uppmärksammar detaljer. Den försöker inte ens, vilket är tråkigt.

Men jag fortsätter titta ändå, för det är ändå lite underhållande. Bara ett avsnitt kvar.

Flash (Tv-Serien) är korkad

"Jag stannar alltid och pratar med skurkarna först."

HQ