Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Aquman var suverän!

Aquman var suverän!

Skrivet av putterman den 3 januari 2019 kl 18:15

Efter att ha fått skjuta upp besöket flera gånger pga sjukdom och jobb så såg jag i mellandagarna äntligen Aquaman! Det är en film som jag till en början var väldigt negativ till. Jag avskydde karaktären i Justice League och jag tycker inte första trailern var speciellt bra.Följande trailers skallrade dock om en extremt underhållande film, och det är också precis vad vi får. Jag ska inte bli alls långdragen, men nedan följer vad jag tycker om filmen i korthet.

Små små spoilers för filmen kan förekomma nedan, så läs på egen risk.

Jag kommer inte gå in nämnvärt på storyn, men jag tycker det är värt att nämna den. Inte för att den egentligen är något speciellt, utan för att det känns som att glo på Uncharted eller Indiana Jones. Aquaman ger sig ut på ett riktigt matinéäventyr och det är rysligt underhållande, med högt tempo. Vi får se flera delar utav Atlantis och det är intressant att få se de olika folkslagen. Jag hade gärna fått veta ännu mer om dessa, men det hade varit nästan omöjligt att klämma in i en film. Något som i min bok är rysligt positivt är att de olika områden som filmen tar oss till är väldigt färgglada. Det är oerhört skönt att slippa Justice Leagues brunröda miljöer och istället få något som är mycket trevligare att vila ögonen på. Jag tycker överlag att filmen är snygg och tänkte inte alls på dålig CGI, men det är möjligt att det är något jag skulle tänka på mer vid en andra titt. Den är dock inte alls lika illa som i Black Panther där jag faktiskt satt och tänkte på det hela filmen (en film jag för övrigt gillar).

På tal om Justice League så nämnde jag ju att jag aldrig gillade Aquman där (eller filmen över huvud taget), men det är en ganska annorlunda karaktär vi får här. Visst är Aquabro kvar, men han är nedtonad något och känns bara allmänt mer som en riktig människa. Jason Momoa är bra i rollen och framförallt striderna känns väldigt, väldigt rätt mycket pga. Jasons fysik. Jag tycker rent allmänt att Aquaman allt mer känns som DC:s svar på Thor i MCU, men det finns en skillnad och det är där Jasons svaghet ligger. Killen har en ganska usel komisk timing. Aquaman innehåller en del skämt. Det är inte överdrivet á la Doctor Strange eller Thor: Ragnarok och allvarliga stunder hålls just allvarliga, men det är en del skämt däremellan. För det mesta tycker jag det funkar bra och jag skrattar gott, men nästan varje gång det är huvudrollen him self som ska stå för punchlinen så blir det lätt cringe, pga avssaknad av komisk timing. Det är trist, men något jag hoppas kan bli bättre.

Det sista jag vill nämna är att vi i filmen får DCEU:s överlägset bästa skurk hittills i Patrick Wilsons Orm. Orm, som är Aquamans halvbror, känns hela tiden som en karaktär som vill väl men som inte riktigt vet hur han ska hantera saker och ting på rätt sätt. Orm vill attackera "jordborna" pga deras förstörelse av miljön och framförallt havet, vilket känns rimligt för en man som är kung i just havet. Patrick är intensiv och övertygande och relationen mellan Orm och Arthur (Aquabro) är alltid intressant att följa.Filmen har dessutom en andra skurk, Black Manta, som tyvärr får väldigt lite utrymme. Han ser dock jäkligt bra ut (säger jag som aldrig läst comics) och kommer nog bli intressant att följa i framtida filmer.

Sammanfattat är jag som ni förstår nöjd med Aquaman. Det börjar märkas att Zack Snyders bruna är borta (jag gillar några av hans filmer, men det brun-svarta saknar jag inte) och James Wan är för mig helt klart den man jag i dagsläget vill se föra DCEU vidare och jag tycker att han borde få ansvaret för nästa Justice League. Aquman är top 3 utav årets superhjältefilmer (jag ser bara de ickeanimerade), men jag vet inte exakt vilken placering. I slutändan är nog Avengers: Infinity War årets bästa, men Deadpool 2 samt Aquaman är inte långt efter.

8/10

Facebook
TwitterReddit