Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Thundercats Hooooo!

Ja nu var det ett tag sedan jag var och gottade mig i min egen barndom och bjöd in er till en liten nostaligtripp från det underbara 80-talet.

Därför är det nu dags igen, och den här gången ska vi ta en liten titt på inget mindre en Thundercats, som gjordes i 125 episoder emellan 1985 och 1987

Själv såg jag inte så mycket av denna serie själv, men har däremot en styvbror som gillade serien ganska mycket. Självklart tyckte jag om det jag såg. Men för mig hamnade den någonstans i skuggan av andra serier, så som He-Man, Transformers och M.A.S.K som var mig mer kär vid den tiden.

Men med det mesta från min barndom minns jag med mycket glädje, och jag har på senare år tagit mig uppgift att återuppleva, mina gamla minnen, och försöka ta igen sådant jag missat, eller vill uppleva igen, därför står just Thundercats ganska högt upp på listan.

Så för er som inte är bekant med denna serie, så ska jag väll på något vis försöka summera en kortfattad handling.

De kattlika människovarelserna från planeten Thundera blir tvungen att lämna sin hemplanet pga att den är döende, och planerar sin resa mot ett nytt hem. Men på vägen dit saboteras deras resa av onda mutanter som förstör hela flottan utom ett skepp, där det mäktiga svärdet Eye of Thundera, befinner sig. Ledaren som befinner sig på skeppet lyckats ta dem till säkerhet, men dör på kuppen av ålderdom, då deras resa har tagit längre tid än beräknat. De andra medlemmerna sover i kapslar där de skyddas av både tid och rum, förutom den unge Lion-O, som åldrats från en ung pojkspoling till en ung man. De andra är Tygra, Cheetara, Panthro, WilyKat, WilyKit och den småstöriga katt och drak liknande varelsen Snarf. Lion-O är den som får kommandot över svärdet, och deras vistelse på deras nya hemplanet blir en tuffare utmaning än vad de kunnat förutspått, då den onde mumiesaken Mumm-Ra befinner sig där, och han slår sina onda planer ihop med de onda mutanterna för att försöka ta över svärdet som befinner sig i våra hjältars ägo, för att kunna använda det till att styra över planeten själv.

Ja någonting sånt skulle man kunna beskriva den lite enkelt, då jag orkar inte gå in på alla detaljer.

Sen finns det även en annan anledning till att jag valde ta upp denna klassiker, då det nämligen har kommit till min kännedom att en reboot ligger och lurar ganska nära runt hörnet. Då den inte är släppt ännu, så är det ju svårt att få någon riktig uppfattning om hur det kommer att ta sig. Men om det inte funkar, så finns alltid originalet i mitt och många andras hjärtan.

Här länkar jag både original introt och en trailer för den nya serien.

Original Intro

Trailer for reboot

Så vilka minns denna med glädje, och vad tror ni om den nya serien?