Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Mina hemliga målningar...

Förra året gjorde jag några digitala illustrationer på beställning av en art director vid namn Steve Buccellato. Dessa bilder, tillsammans med en massa animationer, text och andra illustrationer skulle användas till en e-bok som heter "The last extinction". Jag har inte fått prata högt om det, och får egentligen inte visa upp mina arbeten än, men nu börjar det blir premiärdags och man har satt ihop en trailer där några av mina små alster syns.

Trailern finns på bokens hemsida:
http://www.lastextinction.com/

Det första av mina verk som syns är en detalj av en jaguar vid 20-sekunderssträcket. Det var en väldigt speciell process för just den bilden, då jag fick göra den i flera överlappande delar/lager. Ett av benen var uppdelat på tre olika lager, och även huvud, svans, torso och ögonlock hade varsitt separat lager. Detta gjordes för att en animatör sedan skulle göra en mindre animation och lite av det kan man se i trailern. Det är inte överväldigande grejer, men det var ett nytt sätt för mig att jobba på. Dessutom så var denna jaguar tvungen att vara extremt detaljerad, man skulle helst kunna se varje hårstrå, vilket var rätt krävande.
Nästa skymt av mina verk ser man vid 2:39, i form av en kameraåkning genom en lång korridor med tavlor på väggarna. Jag gjorde 5st djurporträtt av klassikt format/stil av vilka man tydligt kan se 2 hänga på väggen, en med ett par isbjörnar och en med en specifik typ av hammarhaj.

Jag förstår om ni inte är alltför imponerade av detta, men för mig så var det första gången jag fick ett riktigt frilansjobb på professionell nivå. Förutom att måla motiv som jag inte är van vid, efter annorlunda fasta riktlinjer och tekniska ramar, så fick jag även ta och lära mig hur man sätter ihop en faktura som frilansare. Allt detta gjorde mig EXTREMT stressad, hade prestationsångest så att det sjöng om det, men jag tjänade en hacka på det och lärde mig en massa. När man sedan kollar på fliken "team" på bokens hemsida och följder länkarna till de andra illustratörernas hemsida så blir man väldigt ödmjuk.
Här har ni en länk till en av mina bilder, postad av projektets producent:
http://pinterest.com/pin/328270260309356939/