Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Filmdisskusion: Frost

Filmdisskusion: Frost

Jag vet, varför blogga om en nästan 5 år gammal Disney-film. Jo, därför att Frost 2 har premiär nästa december så därför tänkte jag passa på att diskutera lite grann om denna rulle. Det kanske kan verka mesigt men jag älskar Frost, inte på grund av sångerna (förutom Let it Go) men för dess budskap och magin hos systerskap. Samt animationen och användandet av elementen av miljön samt humor.

Frost eller Frozen som den heter var alltså 2013:s största animerade succè och är fortfarande en av dom mest inkomstbringande animerade filmer som finns. För länge sedan bekräftades en uppföljare (vilket var ganska självklart) och nu har den premiär 31 december nästa år. Men nu vill jag diskutera om vad som gör Frost till en riktigt bra film som förtjänar namnet Disney-klassiker.

Vad jag tycker väldigt mycket om i filmen är bland annat att den vågar stå på egna ben och satsa på fler nya saker. Som t.ex att Elsa som är huvudperson inte behöver räddas av någon kärlekskyss från någon man eller att Anna inte heller räddas av detta, utan det är kärleken och magin hos systerskap som åstadkommer detta. Alla nya element bland annat animationstekniken är också ett stort plus. Visst, Disney har ju gått från renässans-åldern till datoranimation för länge sedan men här så lyckas dom göra något annorlunda. Snön är otroligt detaljerad och välgjord och liknar verklighetens snö. Iskristaller som Elsa bildar är också otroligt vackert genomförda.

En annan viktig sak med filmen är såklart dubbningarna. Och ska jag vara helt ärlig så föredrar jag svenska versionen framför den engelska. Idina Menzel som Elsa fungerar inte bara. Det går inte. Hon får henne att låta som en bortskämd hollywood-fru. Men Annika Herlitz tar rollen till en helt ny nivå. Hennes sångröst och talröst är så otroligt bra och slår Idina med en smäll. Mimmi Sandèn som Anna är också jättebra. Hennes röst passar Annas ålder och karaktär. Resten gör också riktigt bra ifrån sig men är inget jämfört med Annika och Mimmi.

Och så en sista viktig grej: Manuset och handlingen. Här så tar Disney ett stort steg i ny riktning och gör det otroligt bra. Baserad på H.C Andersens bok The Snow Queen så har dom kletat ihop en väldigt bra story och berättelse. Det finns så väldigt få saker jag kan säga om detta förutom att det är bra. Istället för en man som hjälte så är det systerkärlek som är den stora hjälten här. Och det gillar jag verkligen.

Enligt mig så är Frost Disneys näst bästa film. Nu kanske många tycker att det är töntigt att tycka om animerat men jag säger bara: Skit ner er, man är aldrig för gammal för animerat eller tecknat. Det ska njutas av alla och många. Thats it!. Frozen är en skitbra rulle som många bör kolla på dom som inte har sett.

Vad är era tankar angående Frost? Kommentera gärna!

Facebook
TwitterReddit