Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Ms. Marvel

Ms. Marvel EP1 (Disney+)

Henric har spanat in den första episoden av Ms. Marvel på Disney+ och satt betyg på spektaklet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är tydligt att Marvel i allt större utsträckning börjat använda deras TV-serier som ett sätt att introducera mindre kända karaktärer. Moon Knight, She-Hulk, Iron Heart och Ms. Marvel är alla exempel på karaktärer som den stora massan kanske aldrig ens hört om, men som Kevin Feige och gänget på Marvel nu satsar rejält på. Igår släpptes den första episoden av Ms. Marvel som kan beskrivas som en hyfsad start.

HQ
Ms. Marvel
Precis som i serietidningarna är Kamala Avengers största fan.

I den första episoden får vi bekanta oss med Kamala Khan som bor i New Jersey och försöker verkligen att passa in. Hennes överbeskyddande och stränga föräldrar sätter dock käppar i hjulet för henne och i skolan är hon en nolla. Ingen förutom vännen Bruno tycks förstå sig på Kamala och det är därför inte så märkligt att hon flyr till en fantasivärld. Något som faktiskt ser fantastiskt bra ut på skärmen. Ständigt utnyttjas miljöerna för att förmedla till tittaren vad som står i ett inkommet sms eller så får grafittin på väggarna liv i takt med Kamalas snack. Jag överraskades faktiskt av hur snyggt det används och det är kanske det jag gillade allra mest med episoden.

På senare tid har vi märkt hur folket i Marvels värld börjat idolisera hjältarna där Captain America exempelvis fick en egen Broadway-musikal. I Ms. Marvel handlar det kanske inte om något så stort som en musikal, men en konvention där barn och ungdomar klär ut sig och tävlar om bästa utklädnad. Eftersom Kamala är besatt av Captain Marvel och anser att hon är den bästa hjälten så klär hon ut sig till henne. För att krydda dräkten lite extra trär hon även på sig ett armband som ger henne kosmiska krafter hon bara kunnat drömma om. Detta rimmar inte alls med hur hon får sina krafter i serietidningarna, men det är samtidigt för tidigt att säga om detta har någon som helst betydelse.

Vad som var uppfriskande med Ms. Marvel var att de ägnade introduktionsavsnittet till precis just det. Introduktion. Kikar vi exempelvis på Moon Knight eller Hawkeye har vi omedelbart fått bekanta oss med skurken, men i det första avsnittet av Ms. Marvel får vi inte se en sekund av detta. Hela avsnittet är alltså tillägnat Kamala och snarare än att sprida ut hennes, och alla andra karaktärers introduktioner, över flera avsnitt, blir det desto mer koncentrerat nu.

Detta är en annons:
Ms. Marvel
Kamala Khan kommer återvända i uppföljaren till Captain Marvel.

Summa summarum är det första avsnittet av Ms. Marvel en lovande start för Kamalas resa in i Marvels cinematiska universum. Det är dock svårt att säga hur serien kommer att utveckla sig och det känns som att den kan svänga åt båda hållen. Grunden är dock ganska stark och det känns som ett avsnitt troget serietidningarna, vilket naturligtvis bara är bra. Iman Vellani är hur som helst fantastiskt bra i rollen som superhjälte-fanaten Kamala Khan och det ska bli intressant att se hur hennes framtid utvecklar sig.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
En hyfsad start för Ms. Marvel som genom snyggt foto och hygglig humor underhåller...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content