Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Kollopapporna

Kollopapporna

Sony släpper en av de sämsta filmerna på flera år men bilden och ljudet är tipptopp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Jag ska inte klaga, det är soft att vara recensent. Du får se massor av filmer helt gratis och om recensionerna kommer in i tid slipper du undan Petters elaka piska. Fast ibland undrar man om det är värt att fortsätta när filmer som denna har genomlidits. Kollopapporna är så genomruttet usel och jag kommer aldrig förlåta Cuba Gooding Jr för den här kalkonen. Den en gång i tiden Oscarsbelönade aktören spelar här lägerhövdingen Charlie Hinton som tillsammans med kamraten Phil Ryerson (Paul Rae) bestämmer sig för att väcka liv i det gamla kollolägret Driftwood. De utmanas dessutom av det elaka grannlägret Canola i en olympiad och bestämmer sig för att återupprätta hedern för det något luggslitna lägret.

HQ

Att påstå att Kollopapporna är en dålig film är för snällt, den är helt enkelt superkass och får Epic Movie att framstå som ett mästerverk. Humorn ligger på dagisnivå och ungarna är så enerverande att det inte är sant. De ser radiostyrda ut och fastän toleransen mot barnskådisar är ganska hög är det här bara rätt å slätt patetiskt. Det enda som hindrar mig från att ge sämsta betyget är det faktum att undertecknad närmar sig 30 bast och har därmed med råge passerat målgruppen för denna film. Men jag tvekar på att de yngre knoddsen kommer uppskatta den här heller.

Bilden:
Om du kommit så här långt in i recensionen har du förmodligen grott tankar på att eventuellt skaffa den här filmen. Jag avstår från att kommentera detta val och nämner istället att bildkvalitén faktiskt är riktigt bra. Sony har klämt i från fotknölarna och belönat denna film med bland annat en välbalanserad och naturtrogen färgpalett. Skärpan är dessutom kanonbra i närbildsscener fast tenderar att dra åt det mjuka hållet när avståndet ökar. Även de mörka scenerna håller bra kvalité med finfina detaljer när det svartnar på. Bilden är också hur ren som helst och brus går inte att finna. Kodecen som använts är VC-1 och formatet är 1,85:1.

Ljudet:
Även ljudet har fått en kunglig behandling och det Dolby TrueHD ljudspår som medföljer är riktigt trevligt. Dialogen är väldetaljerad och tydlig. Ljudeffekterna är trivsamma och välkomponerade. Fast surroundkanalerna används dock inte speciellt intensivt och därmed följer en något sparsam surroundkänsla. LFE-kanalen har tydligen inte prioriterats och Kollopapporna är alltså lägenhetsvänlig.

Extramaterialet:
Här finns det inte mycket. En 12-minuters featurette "How I Spent My Summer: Making Daddy Day Camp" som kvalitétsmässigt följer filmens fotspår. Rutten dynga alltså. De har även inkluderat en jätterolig quiz med 10 frågor, bl.a "Vem i filmen har vunnit en Oscar?". Att överhuvudtaget nämna Oscar-statyetten i närheten av denna film är en skymf. Förresten, quizen är inte rolig. Jag bara skoja.

Detta är en annons:
04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Cuba Gooding Jr leker kollohövding med mindre lyckat resultat. Läcker bild och bra ljud
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Kollopapporna

Kollopapporna

FILMRECENSION. Skrivet av Johan Bergström

Sony släpper en av de sämsta filmerna på flera år men bilden och ljudet är tipptopp



Loading next content