Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
I Love You, Man

I Love You, Man

Underbar komedi som fångar upp essensen av vänskapen mellan män, en varm och konstant underhållande film.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Manlig vänskap är speciell.

HQ

Vi gillar att kolla på sport på TV medan vi äter massa flottiga snacks och sköljer ner detta med rikliga mängder läskeblask, vi gillar att bevara barnasinnet genom att spela TV-spel, vi gillar att snacka om snygga tjejer hur gamla vi än är och framförallt gillar vi att skratta åt någon som fjärtar högt och länge. Fjuuuuuiiit. Prutt. "Uäääh, en äggare, ditt svin. HAHAHA!". Vi är barbarer med dålig smak och har en minst sagt speciell form av vänskap.

Det är den vänskapen som man fångar upp i den nya komedin I Love You, Man med Paul Rudd och Jason Segel i huvudrollerna där karaktären Peter (Rudd) börjar leta efter manliga vänner efter det att han hört sin blivande fru prata med hennes väninnor om hur konstigt det är att han inte har några manliga kompisar. Efter några misslyckade man-dates där han bland annat har blivit misstagen för att vara gay, så kommer han i kontakt med Sydney (Segel) som det direkt klickar med. Det är en vänskap som, till skillnad från många andra Hollywoodfilmer som försöker porträttera vänskap, hela tiden känns äkta.

Peter och Sydney jammar tillsammans till deras gemensamma favoritband Rushs låtar, de lättar på sina hjärtan inför varandra, de skrattar en massa, ger varandra konstiga smeknamn (ett av dem bästa ögonblicken är när Segel gett Rudds karaktär smeknamnet "Pistol" varpå Rudd ska komma på ett tillbaka. Vad det blir? Joben) och de chillar hemma hos Sydney med lite tilltugg och bara är liksom.

Den bästa av alla sysselsättningar - att bara slöa hos en kompis och snacka skit. Det ser man alldeles för sällan på film. Det ska alltid vara något fartfyllt och något mer häftigt som karaktärerna ägnar tid åt, men i själva verket vet ju alla att det här är den bästa typen av umgänge. Två män som egentligen inte gör någonting, utan bara är. Det är underbart att se och gör att vänskapsbiten i I Love You, Man är något man verkligen kan relatera till.

Detta är en annons:

Dialogerna är störtsköna, humorn klockren med både fysisk/verbal komik i en perfekt balans och kemin mellan Rudd och Segel är häpnadsväckande bra. Birollerna med bland andra sockerpaketet Rashida Jones, alltid lika sköna Jon Favreau och självaste Hulken (Lou Ferigno) bidrar också till att hålla fanan i topp.

I Love You, Man är en varm och hjärtlig komedi om manlig vänskap som gång på gång får en att inse hur fantastiskt det är att vara man. Det är en film som ibland tar lite väl enkla vägar till skratten, men som för det mesta bara är förtrollande bra med en porträttering av vänskap som får en att skina upp som en sol.

Jag älskar I Love You, Man.

I Love You, Man
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

I Love You, Man

I Love You, Man

FILMRECENSION. Skrivet av Erik Nilsson Ranta

Underbar komedi som fångar upp essensen av vänskapen mellan män, en varm och konstant underhållande film.



Loading next content