Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
The Other Guys

The Other Guys

Skön och underhållande actionkomedi som för tankarna till 80-talets många buddycopfilmer, Ferrell och Wahlberg lockar fram många skratt i sina roller som omaka partners

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Två saker är avgörande för helhetsintrycket när du tittar på den nya actionkomedin The Other Guys. Nummer ett är att du klarar av att uthärda gaphalsen Will Ferrell i två timmar och nummer två att du har tillräckligt bra magmuskler för att orka med partiet då Samuel L. Jackson och The Rock "siktar mot buskarna" i fjolårets kanske mest underhållande filmscen. En scen som kommer få många av er att gapa förundran. Men också en scen att kolla på, om och om igen.

Om du svarat "ja" på ovanstående exempel (vilket du givetvis gör eftersom du inte är totalt humorbefriad), så har du en oerhört skön actionkomedi med strålande samspel mellan huvudrollsinnehavarna Ferrell och Wahlberg att se framemot. Det är en härlig blandning mellan barnsligt rolig dumhumor och 80-talsdoftande polisaction som bäddats in i en nonsenshistoria om två omaka poliser som tvingas samarbeta för att lösa ett fall med en börsmäklare som . Man har fångat upp känslan hos de många underhållande buddycopfilmerna som gjordes på 80-talet och i viss mån även 90-talet med sin lättsamma ton som gör att man kan koppla av hjärnan under titten.

Det är ett koncept som vi visserligen sett tusen gånger förut, men som här räddas av ruskigt bra biroller av bland andra Michael Keaton som TLC-citerande polischef som extraknäcker på ett varuhus vid sidan av polisjobbet och huvudpersonernas fina kemi där framförallt Wahlberg utmärker sig. Han har aldrig varit lika underhållande som han är här och man förvånas många gånger över vilken komisk tajming han visar upp. Ferrell har också många roliga ögonblick, även om han som så ofta förut gapar lite väl mycket mellan varven.

The Others Guys vinner inga poäng för originalitet, men i fråga om ren underhållning och sköna skådespelarinsatser levererar den verkligen. Regin av Adam McKay är inte heller fy skam. Inte minst under de mer actionfyllda scenerna där han verkligen njuter av att få släppa loss det tunga artilleriet.

Det här är filmen som Kevin Smiths fjolårsfiasko Cop Out borde ha varit.

Detta är en annons:

Bilden:
Bilden i The Other Guys är härligt filmisk med ljuvlig dynamik och klockren skärpa. Färgerna är varma och inbjudande, medan svärtan är mustigt mörk och tung, precis som sig bör i en BD-transfer av rang. Det förekommer en del brus, vilket drar ner helhetsintrycket en aning.

Bilden är kodad i AVC och har formatet 2.40:1.

Ljudet:
Här bjuds på ett kraftfullt DTS-HD Master Audio 5.1-spår som känns typiskt actionfilmsaktigt på många vis - inte minst i hur surroundmixen tappar mycket när det inte skjuts eller exploderas i bakgrunden. Dialogscenerna och de andra lugnare momenten i filmen är relativt medelmåttiga med en framtung ljudbild, medan actionscenerna gör att ljudmixen verkligen kommer till sin rätta med generös basanvändning och urläckra panoreringar.

Extramaterialet:
Här finns en hel uppsjö av underhållande småfeaturettes (bland annat ett där skådespelarna och filmteamet hånar en kille som filmar material för DVD-releasen) där man går igenom olika delar av filmen, men också ett ovanligt kommentarspår i form av ett där Will Ferrells mamma och två andra mammor med anknytning till filmen (regissörens och producentens) pratar sig igenom filmen. Det blir lite tröttsamt i längden, men det går liksom inte att komma ifrån att det mest av allt är underbart bisarrt när mammorna analyserar filmen och fnittrar med varandra. Charmigt. Här finns också en musikvideo och lite bortklippta/förlängda scener.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
En skrattfest utöver det vanliga som kommer med bra bild- och ljudkvalitet.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

The Other Guys

The Other Guys

FILMRECENSION. Skrivet av Erik Nilsson Ranta

Skön och underhållande actionkomedi som för tankarna till 80-talets många buddycopfilmer, Ferrell och Wahlberg lockar fram många skratt i sina roller som omaka partnersLoading next content