Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Kung-Fu Panda 2

Kung-Fu Panda 2

Världens fluffigaste panda är tillbaka för att sparka lite mer röv. Självklart med en Jack Black i högform och vansinnigt snyggt datoranimerat. Men handlingen är platt och humorn saknas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Filmen:
Världen kan inte få nog av trinda och klumpiga kung fu-pandor. Efter braksuccén med första Kung Fu Panda-filmen för tre år sedan var det inte så otippat att Dreamworks skulle pressa fram en efterföljare. Den fluffiga och något fumlige kung fu-pandan Po är tillbaka med buller och bång. Numera en högt aktad drakkrigare, beskyddare av fredens dal. Men lugnet störs av den onda påfågeln Lord Shen som med sitt fruktansvärda vapen till lägga hela Kina under sig. För att stoppa skurken får Po ännu en gång hjälp av sina trogna soldater tranan, apan, syrsan, ormen och tigrinnan. Dessutom börjar Po fundera över sitt ursprung, hans pappa är en gås, eller hur ligger det egentligen till?

HQ

Rent visuellt är Kung Fu Panda 2 en fröjd för ögat. De kinesiska miljöerna och vyerna är häpnadsväckande och det fantastiska animationsarbetet gör en nästan salig, men Dreamworks har glömt det viktigaste. Att fylla det vackra skalet med en intressant story och överraskningar. Den första Kung Fu Panda-filmen hade en god dos humor och osade av charm. Allt det där är som bortblåst i uppföljaren. Kung Fu Panda 2 har en allvarligare ton med Pos funderingar över sitt ursprung, men det som alla redan vet redan från början gör den sidohistorien tämligen ointressant. Pos existentiella funderingar får dock se sig undanskuffade av filmens huvudtema, slagsmål. Det kampsportas och slåss hejvilt filmen igenom och det är vansinnigt välkoreograferat. Men upprepade slagsmål tenderar att bli tjatiga i längden och bristen på karaktärsutveckling hos de övriga hämmar intresset.

Fast vackert är det. Animeringsarbetet håller absolut Pixar-klass och som lättsam underhållning för stunden är Kung Fu Panda 2 perfekt. Men den saknar en vettig handling och är på tok för tunn och förutsägbar för att tilltala oss med lite mer krav på djup. Tycker du inte som jag, misströsta inte. Dreamworks har ytterliggare fyra Kung Fu Panda-filmer på gång.

Bilden:
Det börjar bli tjatigt. Datoranimerad film ser vansinnigt bra ut på Blu-ray. Pixel-perfektionen kastar bort alla möjliga kvalitétsfel så det enda som återstår att anmärka på är hur de valt färgpalett och hur mycket de skruvat på kontrast och ljusvreden, typ. Dreamworks har haft koll på vad de gjort och Kung-Fu Panda 2 är en färgsprakande upplevelse med bra skärpa, fylliga färger och finfin kontrast. Inte så överraskande är även svärtan bra. Filmen levereras på en BD50 med AVC-kodec och formatet är 2,35:1.

Ljudet:
På ljudsidan finns det inte så mycket att anmärka på heller, Dolby TrueHD-mixen brassar på så det står härliga till utan att trilla ner i grötträsket. Alla högtalare utnyttjas till fullo och bjussar på bland annat skarp och tydlig dialog som ligger fint kring de främre högtalarna. Kung-Fu Panda 2 är en intensiv film minst sagt och när kombatanterna ryker ihop får surroundhögtalarna visa vad de går för och gör det med bravur, övergångarna är perfekta. Basen får också vara med på ett hörn och förstärker där det behövs.

Detta är en annons:

Extramaterialet:
Extramaterialet är lite av en besvikelse. Kommentatorsspåret med regissören Jennifer Yuh och producenten är intetsägande platt och tråkig. De featurettes som följer med är inte heller några höjdare. Den som handlar om röstskådespelarna bakom är otippat fylld med massor av fjäsk och smörande blandat med klipp från filmen. Det finns även tre bortklippta scener som dessvärre inte tillför något av värde, de togs faktiskt bort av en anledning. För de yngre finns några enklare minispel.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Snygg men tråkig film fast bra bild och ljud.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Kung-Fu Panda 2

Kung-Fu Panda 2

FILMRECENSION. Skrivet av Johan Bergström

Världens fluffigaste panda är tillbaka för att sparka lite mer röv. Självklart med en Jack Black i högform och vansinnigt snyggt datoranimerat. Men handlingen är platt och humorn saknas



Loading next content