Svenska
Gamereactor
nyheter

Blumhouse vill återuppliva Fredagen den 13:e

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ikoniska skräckfilmskaraktärer har en otrevlig förmåga att trotsa döden, och vid detta laget har Jason Voorhees blivit dödad och begraven mer än en handfull gånger. Men för honom är döden blott ett hinder på vägen, ett fartgupp, och som på beställning återuppstår mannen med hockeymasken alltid med en aldrig sinande törst efter att tukta tonåringar. Och nu pekar mycket på att det kommer att ske igen, men under regi från Blumhouse.

För om det är något som Blumhouse varit duktiga på att slå mynt av så är det skräckfilms-reboots. David Gordon Greens Halloween-serie blev en otroligt framgång för studion och deras uppföljare till Exorcisten som får premiär i veckan förväntas även den göra bra ifrån sig. Kanske är det då inte speciellt märkligt att Blumhouse har siktet inställt på Jason och Fredagen den 13:e.

"Friday the 13th is the thing we would love to get our hands on. I really want to go back to the basics. You don't need too many ingredients for a Friday the 13th film. You need summer camp, you need campers, and you need Jason Vorhees in a mask."

Detta berättade Ryan Turek, en av Blumhouse många producenter, när han intervjuades av Inverse nyligen och vi kan väl inte annat än hålla med. Tiden är mogen för Jason att ännu en gång ge sig på jakt efter tonåringar, och gärna då med en ny twist (så klart). Eller vad säger du?

Är du sugen på en reboot av Fredagen den 13:e, och vill du i så fall se en klassisk tolkning av konceptet eller något helt nytt?

Blumhouse vill återuppliva Fredagen den 13:e
Nu är det slaktardags igen!


Loading next content