Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Borderlands 2

Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game Hunt

Jonas Mäki har varit på storviltsjakt och tillsammans med Sir Hammerlock har han utrotat djur, dödat urbefolkning och våldfört sig på hela den nya kontinenten Aegrus...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag har sedan första början varit ett stort fan av Sir Hammerlock från Borderlands 2. En övervintrad, lätt viktoriansk storviltsjägare av det slag som en gång i tiden erövrade Afrika utan minsta förståelse eller koll på lokala sedvänjor. En ganska hemsk karl egentligen, utan att han själv vet om det, vilket per automatik gör honom ofrivilligt komisk.

Följaktligen har jag gjort otaliga uppdrag åt denne herre varav samtliga mer eller mindre gått ut på att utrota allt djurliv, ta rejält med skalper och håna naturens skapelser. Något som både gett ett gott skratt och manat lite till eftertanke. När den tredje expansionen nu släpps till Borderlands 2 (de båda tidigare är Captain Scarlett and her Pirates Booty och Mr. Torgue's Campaign of Carnage) det just Sir Hammerlock som får spela huvudperson när vi följer med honom till outforskat - men bebott land.

Borderlands 2
Bland det första som möter spelaren i Sir Hammerlocks Big Game Hunt är varelser till synes hämtade från Half-Life 2 samt en infödingsby.

Något som i praktiken betyder att flytta in i en extremt lyxig villa med vildar i hyddor runt knuten, där man, som Hammerlock själv säger, sedan kan ha en: "...carefree weekend filled with nothing but hunting, companionship and bawdy jokes about social taboos."

Detta är en annons:

Kort sagt, det politiskt korrekta står inte högt i kurs, och det är som att Gearbox försökt skapa en nidbild av Afrika ungefär som de gamla kolonisatörerna måste ha uppfattat världen. Det betyder i praktiken samma typ av inte helt smakfulla estetik som vi hittar hos bland annat den där djungelrestaurangen på Heron City. Små totempålar blandas med djungelmasker, dödskallesminkade vildar i höftskynken, trädkojor och tillbedjande av obskyra naturgudar.

Borderlands 2
Storviltsjägaren Hammerlock uppfyller precis alla fördomar man kan ha om gebitet i fråga.

Allt det här utgör en härlig sandlåda när det dessutom kombineras med en touch av Louisianas träskmarker. En stor skillnad med Sir Hammerlocks Big Game Hunt kontra tidigare expansioner, och grundspelet med för den delen, är att man förutsätts ha klarat spelet innan man ger sig på denna. Handsome Jack är alltså ett minne blott, och det är i ljuset av det vi får en betydligt svårare story med den mycket märklige professorn Nakayama.

Han vill så gärna vara en ny ruskprick och tillika superskurk, men saknar liksom det där lilla extra. Och Sir Hammerlock bryr sig egentligen inte alls om honom, han vill ju fördriva stammar och utrota djur. Vilket får professorn att be på sina bara knän för att man ska jaga honom, och även gärna ta det lite lugnt så man inte går för fort fram. Ja, så att han ska hinna förbereda sig, liksom.

Detta är en annons:
Borderlands 2
Fläktbåtar är ett nytt inslag i Sir Hammerlocks Big Game Hunt.

Humorn är det kort sagt inget fel på. Gearbox bara lassar på med den ena dumheten efter den andra. Och vänta bara tills du får se vad Claptrap har för sig. Jag har flera gånger skrattat högt åt Sir Hammerlocks Big Game Hunt där både manus och röstskådespelare som vanligt gör ett ypperligt jobb.

Sägas ska att själva huvudstoryn är lite kortare än vanligt denna gång. Den stora grejen ligger istället i sidouppdragen. Man är ju på jakt med Hammerlock, och därför känns upplägget helt naturligt även om en längre kampanj hade varit trevligt. Bland annat ska man tvätta bort Skag-kiss i uppdraget Urine, You're Out (jag sade ju att det var fyllt med dumheter), samla ägg åt en tvivelaktig tysk och dänga otaliga ovanligt kreativa bossar.

Av de båda hittills släppta expansionerna till Borderlands 2 så gillar jag Captain Scarlett and her Pirates Booty bäst, men faktumet är att Sir Hammerlocks Big Game Hunt ändå kommer nära. Det är välfyllt, utmanande, bjuder på mer relevant loot och uppmanar till härligt utforskande, inte minst med de nya Florida-inspirerade fläktbåtarna som finns att tillgå.

Borderlands 2
De häxdoktorer man mellan varven stöter på helar och boostar fienden så till den milda grad att de ibland bara känns irriterande.

Jag har två brasklappar dock som tynger anrättningen lite. Dels att Gearbox fortfarande inte kommit på vad man ska göra med sina pengar. I Mr. Torgue's Campaign of Carnage fick man åtminstone en ny valuta att jaga eftertraktad utrustning med, men jag fullkomligt badar i vanliga stålars vid det här laget och det finns aldrig något att köpa. Dels störs jag av att man i tredje expansionen såklart borde ha höjt level-taket. Det finns på tok för många level 50-figurer som fått pensioneras helt enkelt för att de helt enkelt inte har mer levlar att klättra bland.

Jag gillar ändå hur Gearbox fortsätter visa hur varierade och matiga expansioner ska se ut för att hålla oss gamers på gott humör. Sir Hammerlocks Big Game Hunt når inte riktigt upp till sin fulla potential, men är fortfarande ett måste för alla Borderlands 2-fans.

HQ
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Relevant loot, härligt utmanande, skön humor, minnesvärda bossar, härligt designad värld
-
Kort kampanj, magert nytt persongalleri, inget höjt level-tak
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

 • SpamKnugen
  BADASS! Ordet beskriver så tydligt Borderlands 2 att det inte kan bli mer precist, du kommer höra ordet så många gånger under spelet att det... 9/10
 • Oni Sushi X
  Från början när Borderlands kom ut fanns det en viss tvekan på om det var ett spel värt att spela igenom. Det var ett spel som blandade rollspel... 8/10
 • Puddingface
  Borderlands 2 är en förstapersonsskjutare som utspelar sig på planeten Pandora fem år efter första Borderlands och planeten har tagits över av... 6/10
 • Shadowcraft96
  Jag orkade inte ens lira igenom det första Borderlands. Men i Borderlands 2 är det svårt att sluta spela. Allting har förbättrats. Pandora är... 9/10

Relaterade texter

7
Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game HuntScore

Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game Hunt

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har varit på storviltsjakt och tillsammans med Sir Hammerlock har de utrotat djur, dödat urbefolkning och våldfört sig på hela den nya kontinenten Aegrus...

0
GRTV återbesöker Borderlands 2

GRTV återbesöker Borderlands 2

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Du vet hur det fungerar vid det här laget. Varje dag klockan 16:00 drar vi igång något som vi valt att döpa till Gamereactor Live där skribenter från hela vårt 14 länder...Loading next content