Svenska

Angående spela strategispel till konsol

En stor anledning är kontrollen. Den lämpar sig dåligt till traditionella strategispel i stor mån p.g.a. aspekter som att kunna numrera styrkor, byggnader via hotkeys. Att hastigt klara av att röra sig över skärmen och som Oskar var inne på en brist av intresse. Några strategispel som faktiskt finns på konsol är följande:

Starcraft 1 (N64), Civilization 2 och Revolution (ps2 /Xbox 360/ps3), Supreme Commander/Forged Alliance (Ps3/Xbox 360), Halo Wars (360).

Alla ovan är ganska förenklade, svårspelade och ibland nästan ospelbara. Civilization/Halo Wars är de som klarar sig bäst beroende på sin omgångsbaserade natur och I halos fall byggd kring att spelas på konsolen från början. Men Revolution är t.ex. en väldigt förenklad och ytlig version av serien på PC som följd. Civilization 2 har jag inte spelat på konsol och kan inte uttala mig om. Sedan finns det spel som fungerar bättre med vissa kontrollmetoder. Strategispel fungerar för stunden allra bäst med tangentbord och mus.

Utan att låta som en inskränkt person vilja argumentera att jag hoppas att vi slipper ett sådant genomslag på konsol. Med tanke på vad som hände inom fps där spelen blev klumpigare, mer linjär och enkel bandesign, och oftast ganska begränsade i många avseenden, (jämför Crysis trilogin spelmekaniskt tex). Även i viss mån Rpg genren (beroende på vem du frågar) när de slog igenom på konsol har fått tagit stora kompromisser vilket jag vet många på siten ogillar. Jag föredrar jag nog att strategi stannade på PC. Den säljer sällan 12-20 miljoner, men det vi får är anpassat till plattformen, och publiken där och inte en kompromiss mellan konsol, PC och en alldeles för stor målpublik.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev