Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Problem med Xbox One X och säkerhet?

Var in på Gamestop tidigare idag och skulle förboka Xbox One X men de hade tagit bort möjligheten att göra det pga något eventuellt säkerhetsproblem. Är detta något ni har mer info om och kan det möjligtvis strula till det med releasen den 7 november?

Svar

Det som strular till det är att regeringen beslutat att göra all elektronik dyrare, där spelkonsoler ingår. Den extra skatten baseras på vikt och är en punktskatt och sedan blir det en skatt på skatten. I slutändan hamnar det på drygt 400 kronor, vilket vi tidigare rapporterat om: https://www.gamereactor.se/nyheter/449013/Den+nya+kemikalieskatten+borjar+galla+1a+juli+och+spelkonsoler+blir+da+dyrare/

Microsoft vet alltså inte riktigt vad som gäller ännu med svenska priser. Det är dock värt att känna till att vi är med i EU. Importerar du din spelkonsol inom EU så slipper du betala dessa 400 kronor. Trist för svenska återförsäljare, men så är det.

Skatten införs för övrigt den 1 juli.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev