Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem






Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Försov sig Petter på E3 eller vad?

  • Insänt av: rullstubbe

Petter påstår att det var "helt dött" angående PSVR på E3, vilket är ett väldigt märkligt uttalande. Bara på Sonys egna presskonferens utannonserades en mängd nya stora titlar för PSVR (Superhot VR, Star Child, Final Fantasy XV: Monster of the Deep, Bravo Team, Until Dawn The Inpatient, Moss, Skyrim VR). Antagligen det största som hänt för PSVR communityt sedan headsetets release, så som sagt, "helt dött"? Chefredaktör Hegevall måste nog ha försovit sig på E3.

Och angående PSVR: Sony rapporterade i Juni att man sålt över 1 miljon enheter. Nästan dubbelt så mycket som konkurrenterna HTC Vive och Oculus Rift har sålt tillsammans. För bara två månader sedan släpptes ett nytt tillbehör, PS AIM och nya spel kommer hela tiden. Om 1 miljoner sålda enheter är "bra" eller "dåligt" går att diskutera i oändlighet, med olika resultat beroende på utgångspunkt. Men vi kan konstatera att PSVR definitivt inte är "dött" eller "övergivet".

Svar

Hej Rullstubbe och tack för ditt brev. Jag sov under hela E3, faktiskt, men tycker absolut att PSVR:s närvaro på mässan var superblek, inte minst eftersom samtliga av Gamereactor utsända (som var på plats, i LA) också anser just detta. Sen: Om man på riktigt tycker att Superhot VR, Skyrim VR (kan det bli mer dött än så?) och en svinljummen Until Dawn-expansion är "stekheta stortitlar" till ett nytt format som kostat över en miljard att utveckla - tror jag att man kanske har lite för låga krav.

Jag kan, trots skapliga försäljningssiffor, absolut konstatera att PSVR som format just nu känns rätt "dött". Var är det nya stora VR-racingspelet från Sony? Var är Naughty Dogs stora VR-spel? Var är Guerrillas stora VR-titel? Insomniacs? Suckerpunchs? Var är Wipeout VR? Var är Sony Santa Monicas? Zippers? Bigbigs? Media Molecules? Stödet för tekniken är riktigt risigt och de stora utvecklarna vi pratar med för tillfället är väldigt skeptiska till framtiden för VR, rent allmänt.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev