Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Prisvärt headset till Xbox One

  • Insänt av: sonicjuice

Hej! På grund av att min nya boendesituation inte är kompatibel med ljudsystem har jag övervägt att köpa ett gaming-headset till min Xbox One. Utan några tidigare erfarenheter av sådana, har en tråd på reddit om Dolby Atmos fångat min nyfikenhet och jag överväger nu att införskaffa mig ett. Som jag förstår kan tjänsten de erbjudere förbättra ljudupplevelsen enormt till och med för budget-varianter och det låter så klart intressant.

Jag vänder mig därför till er för att fråga om det finns några headset ni rekommenderar för en prisjlass på max 800 kr? Har ni erfarenhet av Dolby Atmos? Tack på förhand!

Svar

Hej Sonicjuice och tack för ditt brev! Headset är roligt och det finns gott om kvalitativa produkter på marknaden. Hela grejen med surround i lurar, är dock rena rama tramset. Surroundljud kräver yta och rymd för att fungera, vilket du aldrig hittar i en hörlur. Därmed är surroundljud i en hörlur alltid en simulering, vilket är trams. Det låter direkt illa, även i de dyraste varianterna - och just därför bör du enligt mig istället satsa på stereolurar. Atmos är ännu tramsigare, i en hörlur - eftersom den standarden är ääääännu mer beroende av rymd och avstånd. Glöm Atmos i lurar. Glöm Atmos i billiga förstärkare. Glöm Atmos-högtalare som "studsar ljudet i taket" och glöm Atmos i ljudlimpor. Det är bara trams. Rent trams. Trams, trams, trams.

Köp dessa istället, garanterat fria från trams: https://www.inet.se/produkt/6607958/audio-technica-ath-adg1x-open-hi-fi#merinfo

De bästa spellurarna vi på Gamereactor någonsin testat.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev