Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Hur ska spel hanteras "post patch"?

Häromdagen blev det klart att det blir inga fler uppdateringar till Mass Effect: Andromeda (utöver till multiplayer) och jag undrar nu hur spelpress och konsumenter ska förhålla sig till spel som blir "färdiga" flera månader efter de har släppts i butikerna?

Vi har sett det flera gånger nu, spel som Mass Effect: Andromeda, Maffia III och Homefront: The Revolution som släpps i ofärdiga eller icke optimala skick vilket leder till ljumna eller negativa recensioner vid release. Men som under de kommande månaderna patchas och uppdateras till mer dugliga skick. Jag kan ibland hitta forumtrådar som utropar "X är nu spelbart" men vet inte om det stämmer eller om det är fanboys som yrar. Finns även bra spel som lägger till fritt innehåll efter release, som Horizon Zero Dawn med sitt utmärkta photo mode och NG+.

Hur ska spelpressen förhålla sig till "post-patch"? Kommer spelpressen framöver behöva göra en andra recension ett halvår efter release?

Svar

Tack för ett välskrivet brev. Problematiken finns ju såklart där, hela tiden, men vi har idag inga avsikter att "skriva om" eller "skriva nya" recensioner på spel sex månader efter release. Utvecklarna måste bli bättre på att färdigställa titlarna innan de släpps, helt enkelt.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev