Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Klimatet på er sida just nu

Hej,

Jag har så länge jag kan minnas att GR har existerat läst Er tidning. Främst för att hålla mig uppdaterad om vad som händer i spelvärlden men även för att kunna ta del av ett positivt och modernt läsar/spelarcommunity. Under de senare åren har emellertid all form av journalistik tagit en törn oavsett om det är slarviga skrifter eller rent utav korkat innehåll. Det är inte det värsta tyvärr. Gränsen är passerad med långt avstånd gällande kränkningar och upprätt hets mot folkgrupp. Rasismen blommar fritt över alla era artiklars kommentarfält. Likaså öppet förakt mot HBTQ-personer och en så liten grupp som kvinnor. Efter att ha påpekat detta i kommentarfälten får man nonchalanta svar av Era skribenter som håller hetsarna om ryggen. Kommentarer som "*****" och "****" har publicerats under GRs moderatorers näsor och legat kvar i dagar innan någon gjort något.

Jag kan kanske inte åstadkomma något för att ändra tidningens profilering men för någon som tror på mångfald och jämlikhet är det solklart vad GR anser vara ok. När det kommer till er stab reflekteras det tydligt också att mångfald är något ni verkligen inte ställer er bakom.

Ni har förlorat en läsare med säkerhet och troligen de flesta som inte gillar att läsa öppna hån mot utsatta grupper i samhället.

Svar

Hej Boomsticker,

Först och främst, trist att vill lämna sidan men tack för att du tar dig tid att skicka oss dina åsikter. Att du tycker innehållet skulle vara korkat är någonting jag vill motsätta mig helt, men alla har vi rätt till vår egen åsikt. Angående hatet - här på Gamereactor sitter vi givetvis inte på något förakt mot HBTQ-personer eller kvinnor. Inte alls. Att vi skribenter skulle hålla "hetsarna om ryggen" vet jag inte vad du menar med riktigt, men vi har förhållningsregler på sidan som ska följas annars riskerar man en varning och/eller avstängning helt och hållet.

Om en sådan nedrig kommentar som du nämner dröjt sig kvar för länge handlar det om att ingen på moderator- eller redaktionssidan har sett den ännu och inte om någonting annat, det är givetvis inga kommentarer vi vill ha på Gamereactor och så fort vi ser sådant agerar vi. Alltid. Om det upplevs som att det går för långsamt är det någonting vi ska kolla på. Ser du eller någon annan någonting som ser suspekt ut går det såklart bra att höra av sig till en moderator.

Vi jobbar ständigt för att sidan ska bli behagligare/roligare/spännande att besöka och tackar återigen för att du hörde av dig.

Facebook
TwitterReddit
Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev