Svenska

Ny TV eller skärm till Playstation 4?

  • Insänt av: SeanAvery

Hejsan!

Jag ska flytta till hus framåt sommaren och då funderar jag på att skaffa ett enklare spelrum. Har lite planer på att skaffa en datorskärm och köra min PS4 på men är osäker på bildkvalitén? Blir det rena skiten? Bättre med en mindre TV?

Svar

Kul med flytt! Jag kommer svara lite tråkigt: Det beror helt på vad du spelar, hur stort ditt spelrum kommer vara och hur du har tänkt.

Jag har ett spelrum hemma, det är relativt litet men i dagsläget har jag en Acer-skärm på 34" till datorn och en Asus 24" 1080p-skärm till min Playstation 4 Pro på skrivbordet. Det fungerar perfekt med hänsyn till avståndet, däremot spelar jag endast tävlingsinriktat på den skärmen (Destiny 2 PvP, Call of Duty, Rainbow Six: Siege). För andra upplevelser (God of War, Horizon: Zero Dawn) spelar jag på 65" i vardagsrummet.

Men, det är jag det. Att spela exempelvis God of War på 24" känns inte ett dugg aktuellt för mig och spelar du mycket single-player får du avgöra vad du prioriterar. Men för att svara kortfattat på din fråga: Om du satsar på en ren spelskärm kommer du kunna dra fördelar som du inte hittar på en TV.

Hoppas det hjälper dig något i skärmkaoset därute.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev