Svenska

Vilka rättigheter/regler gäller?

  • Insänt av: Fiddlers

RDR2 marknadsförs med HDR printat på banners och på omslag men är enbart en 8-bit signal som "låtsas" vara HDR. Liknande exempel, BF4 var ospelbart i veckor vid lansering, Driveclub saknade helt onlinestöd vid lansering osv.

Så vilka regler gäller? Är det tex Sony/MS som agerar kvalitetsmyndhet? El är det enbart bojkott från köpare som styr vad som får utlovas/marknadsföras? Vore intressant att läsa era tankar kring detta, kan någon annan bransch agera likadant med noll konsekvens utöver att skada sitt egna varumärke.

Svar

Högintressant fråga, såklart. Men att tro att "lagen" ska sätta stopp för sånt är ju lite samma sak som att tro att Warner skulle blivit straffade i rätten för att Suicide Squad var en trasig, hoppklippt gegga till film. Vi konsumenter får rösta med plånboken helt enkelt och meddela utvecklarna att skit som HDR-tramset i RDR2 inte är okej.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev