Svenska

"My woke-senses are tingling!"

  • Insänt av: SleepyLeepy

Hej, jag har följt er på Gamereactor sedan 2005 och minns tillochmed den första tidningen jag plockade upp. Det var då FEAR på omslaget, och jag läste era tidningar flera gånger när jag fick tag på dem. Jag ällskar erat arbete och ni har bidragit till att ge mig en övergripande bild över spelmarknaden.

Jag har nu sett hur era kommentarsfält blivit fulla av människor som antingen klagar över kvinnor i Battlefield eller som blir riktigt sura över dagens tankar om att vara mer inkluderande i media. Ibland känner jag mig osäker på ifall ni rubricerar vissa nyheter för att få igång en diskussion eller om ni bara matar trollen. Det senaste jag reagerade på var när ni i nyheten om en Spider-Gwen film skrev "My woke-senses are tingling!" under en bild på karaktärerna i kommande filmen. Är det för att det kommer en film med kvinnlig huvudroll eller handlar det om att den kommande filmen har en mörkhyad i huvudrollen? Jag kan nästan tycka att den kommentaren var rolig, men jag tycker att ni på Gamereactor har ett stort ansvar när det gäller hur vi bemöter denna typ av media. Jag tänker på 10-åriga mig som började läsa era tidningar som blev påverkad av det ni ansåg och skrev. Många ser upp till er som människor och tycker ni är smarta människor med drömjobb, och jag hoppas då att ni kan tänka en extra gång innan ni skämtar eller uttrycker er på sådana sätt.

Jag vet att man kan tycka att internet idag är ett minfält och att man ibland får lust att skita i att bry sig om alla dessa "pk-nissar", men jag tror att om vi tillsammans bryr oss och tänker oss för så kan mycket gott komma ur detta.

Vänliga hälsningar,
En hoppfull läsare

Svar

Såhär enkelt är det, enligt oss: Dagens überlättkränkta snöflnge-diskussionsklimat är bedrövligt och vi anpassar oss extremt, extremt sällan till detta (jag skulle vilja säga aldrig). Vi har skoj när vi arbetar och det märks i våra texter. Bildtexten du syftar på syftar på betydelsen av "Woke" vilket är detsamma som att säga att man är samhällsmässigt/socialt medveten. Du överanalyserar det hela, dock, och försöker få det till rasism vilket jag ser lite överallt - numer. Att liksom aktivt leta saker att bli upprörd över på internet är en trend som jag dessvärre inte tål. Och vi kommer naturligtvis att fortsätta jobba på det sätt som vi gjort de senaste 17 åren.

Tack för ditt brev och för att du hängt med under alla år.

Ställ en fråga till redaktörerna

- Rent spam eller frågor om varför vi inte svarar på just ditt brev kommer att resultera i avstängning. Vi svarar på precis vilka brev vi vill, och vi gör allt för att besvarar så många som möjligt varje dag.

- Istället för att fråga vad vi tycker om spel X eller Y, läs recensionen av det i vårt recensionsarkiv.

- Om du upptäckt en bugg eller ett annat tekniskt problem på sajten, berätta det istället via vårt buggrapport-formulär.

- Alla brev med rubriker typ "När?" eller "Hej!" slängs. En tydligt formulerad rubrik ökar chansen att vi besvarar just ditt brev.

- Vi rättar alla brev innan de publiceras. Ju mindre som behöver rättas, ju större chans är det att det publiceras. Se därför till att rättstava ditt brev innan du skickar iväg det.

- Använd sökmotorn och kolla om din fråga redan finns besvarad i tidigare brev. Vi har redan besvarat över 50000 brev, så chansen är stor.

Tack på förhand

/Petter Hegevall, Chefredaktör

Brev