Svenska
Gamereactor
lifestyle

Bugatti presenterar hybriden Tourbillion med 1 800 hk

Nästa stora bil från hyperbilstillverkaren vill återställa effektdynamiken i utrymmet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ungefär en gång per decennium presenterar Bugatti en ny hyperbilsmodell som i stort sett återställer kraftdynamiken i hyperbilsutrymmet. Det hände igen inför helgen.

Den franska biltillverkaren har avslöjat Tourbillion, en hybridhyperbil som använder en 8,3-liters V16-motor som är känd för att matchas med fyra elmotorer för att skapa en övergripande drivlina som kallas W16, som kan producera över 1 800 hästkrafter och en topphastighet som Bugatti menar är mer än 400 km/h.

Naturligtvis är råstyrka bara början för den här modellen, eftersom Bugatti också noterar att den kommer att ha en interiör som består av över 600 delar konstruerade av titan och olika ädelstenar som rubiner och safirer, samtidigt som den har en aerodynamiskt fokuserad exteriör som använder olika intag för att se till att bilen förblir limmad på vägen.

Bugatti noterar att en stor del av bilen är konstruerad av 3D-printat material, vilket gör att den kan väga betydligt mindre än tidigare modeller. Vi har inte fått veta bilens officiella vikt ännu, men vi vet att den megakraftfulla motorn bara väger 252 kg.

Detta är en annons:

Bugatti har också bestämt sig för att vara ganska öppna med lanseringsplanen för den här bilen och tillägger att Tourbillion kommer att debutera 2026 och för ett startpris på 3,8 miljoner euro. Endast 250 modeller av denna bil kommer att tillverkas, men utan tvekan kommer ytterligare varianter att debutera längre fram.

Bugatti presenterar hybriden Tourbillion med 1 800 hk
Bugatti


Loading next content