Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty: Modern Warfare har crossplay mellan PC, PS4 och Xbox One

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Infinity Ward fick många att studsa till när de utannonserade Call of Duty: Modern Warfare i maj, med följande mening i pressreleasen:

"First, the team plans for Modern Warfare to be played together across PC and console through cross-play support."

Med tanke på hur ointresserade Activision varit av crossplay och hur ogärna Sony vill låta sina användare spela mot andra format, så var det många som utgick från att det helt enkelt rörde sig om ett misstag. När vi nyligen fick chansen att provspela nya Modern Warfare (ni har väl läst vår förtitt?), passade vår utsände därför på att be om ett förtydligande från Infinity War. Design director Jack O'Hara hade lyckligtvis goda besked.

Crossplay kommer nämligen erbjudas redan från första stund och den som har exempelvis Playstation 4 kommer alltså kunna spela mot de som har Xbox One. Gamereactor fick testa detta i Los Angeles och kan meddela att det fungerade klockrent. O'Hara lade dock till att det faktiskt krävdes mer jobb än många nog kanske trott att få kompislistor, kommunikation liknande att fungera friktionsfritt.

Den 25 oktober är det premiärdags, och räkna med mer levande spellistor än på mycket länge då fler formats användare kommer vara med och kriga. Vad tycker du om detta?

Call of Duty: Modern Warfare

Relaterade texter

Massor av gratis gaming även denna vecka

Massor av gratis gaming även denna vecka

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det är dags för veckans höjdpunkt - helgen. Vi har som vanligt samlat ihop de gratiserbjudanden för alla som gillar att gejma men har knaper budget (eller bara vill prova...Loading next content