Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone-fuskare hånar det nya antifusksystemet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det tog inte många veckor innan fuskarna hade knäckt ännu ett antifusk-system. Så sent som i slutet av december rapporterade vi om hur den nya AI-teknologin i Ricochet bannade fuskande spelare på löpande band i Call of Duty: Warzone men den lyckan var som sagt kortvarig, även om det förstås skall sägas att systemet har rensat upp rejält och fortsätter att göra så. Runt 50 000 fuskande spelare bannades redan första dagen så Activision och Raven Softaware är definitivt något bra på spåren men det finns alltid människor som är smartare än maskiner och det är väl också därför vi inte befinner oss i Skynet riktigt ännu.

Dessa fuskare har inte bara lurat systemet utan har nu också börjat håna Ricochet genom sina användarnamn. Det har rapporterat in namn som "NiceAnticheat," "ActivisionLOL," "@YesImHacking," och "ITz-NoT-LUCK" och det var en Reddit-användare, JimShirls som först uppmärksammade händelsen när han såg att den trupp bestående av tidigare nämnda användarnamn lyckades trycka in 70 kills, vilket vore mer eller mindre omöjligt om de inte använde sig av fusk.

Många frågar sig nu förstås, hur är det möjligt? Det har inte presenterats någon förklaring från Activision om varför fuskare fortfarande slinker genom nätet men spekulationer saknas förstås inte. Det hetaste spåret är den läcka som inträffade i oktober, innan releasen. Då läckte koden för Ricochets drivrutin ut på internet. Activision hävdade dock att det bara var en pre-release och att den inte hade med den färdiga produkten att göra. Nu börjar förstås många att undra om så verkligen var fallet. Samtidigt skall man också ha med sig att inget system är perfekt. Det har alltid varit ett gissel, att försöka stoppa alla fuskare men Ricochet tillhör, trots den här missräkningen ett av de mest effektiva systemen därute.

Activision uppmanar alla som ser tecken på fusk att rapportera in det omgående för åtgärd.

Call of Duty: Warzone
Det fuskas fortfarande friskt i Call of Duty: Warzone, trots det nya antifusk-systemet Ricochet

t

Relaterade texter

Call of Duty: WarzoneScore

Call of Duty: Warzone

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan släpptes äntligen ett Call of Duty-spel helt dedikerat till battle royale, av 'free to play'-modell. Vi har kollat in om det har vad som krävs för att konkurrera med Fortnite och Apex Legends

Jag hatar Call of Duty: Warzone

Jag hatar Call of Duty: Warzone

ARTIKEL. Skrivet av Lukas Wallander

Tidigare delar ur denna artikelserie: Jag hatar The Last of Us: Part II Jag hatar It Takes Two Jag hatar Death Stranding Jag hatar Call of Duty: Vanguard <a...Loading next content