Svenska
Gamereactor
recensioner
Caracoles

Caracoles

Vad sägs om att delta i världens långsammaste race med en snigel vars mjölktänder är fullständigt gigantiska?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Es! Car! Goooooooooooooot! Jag köper att idén mest troligt lät superskoj på pappret, på förhand. Låt oss... Låt oss göra världens långsammaste racingspel. Där spelaren tvingas gnida omkring med en snigel i cirka 1km/h. Jaaaaa! Roligt-roligt-roligt. Och nog låter det lite skoj alltid, som den ultimata motsägelsen. Snigeln är hopplöst seg och slö. Hans små slemmiga tentakler skumpar runt som antenner i takt med hur hans oformbart degiga hög till kroppshydda flyter fram i ohyggligt seg takt. Det hade kunnat vara roligt att spela också, men det är det inte.

HQ
Caracoles
Märkligt är det i alla fall, så det räcker och blir över.

Caracoles är designat på ett vis som gjort att det fått en del uppmärksamhet på förhand och som gammal grafisk designer uppskattar jag verkligen presentationen. Det påminner nästan inte om nånting annat utan ser mer ut som en mix mellan mina gymnasieårs kluddbok och en riktigt ettrig feberdröm. Neonfärger, pixlade kanter, handritade typsnitt, sniglar med gigantiska munnar innehållande nästan enbart tandkött och tänder och ljudet hakar mer än gärna på. Musiken kommer inte sällan ur trumpeter, eller olika typer av flöjter och det finns en röst också som med jämna mellanrum skriker något godtyckligt. Allt det där uppskattas av mig. Jag gillar när det är originellt, märkligt och urflippat. Synd bara att själva spelbarheten är bedrövlig.

Caracoles
Mitt bästa tips: Skippa allt vad sniglar heter.

Du styr din neongröna snigel med pekfingret. Din snigel uppenbara sig under ditt finger så snart du börjar föra det från A-punkten och mot målet, B. Detta leder naturligtvis till att du inte ser snigeln under ditt finger vilket sabbar halva grejen, detta gör också att utmaningen med att "hålla sig inom banans gränser" blir onödigt krångligt. Ofta avslutas mitt lopp för att jag brutit mot reglerna och helt enkelt kört utanför banan, något som ibland inte ens går att förutse. Det är heller aldrig roligt. Bara långsamt. Designen och de urflippade illustrationerna är verkligen allt i det här spelet som har något slags värde. Resten rimmar verkligen på "nothingness".

Detta är en annons:
Caracoles
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Superroliga illustrationer, urflippad musik
-
Hopplöst meningslös spelmekanik, ultralångsam racing innebär noll spelglädje, innehållslöst
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
CaracolesScore

Caracoles

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vad sägs om att delta i världens långsammaste race med en snigel vars mjölktänder är fullständigt gigantiska?Loading next content